Patlidžan s bulgurom i povrćem

sastojci

  • 2 manja patlidžana
  • 1 luk (kozjak)
  • 6 žlica maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 stapka celera
  • 0.5 jabuke
  • 100 g bulgura
  • sol
  • papar
  • 50 g nasjeckanih oraha
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sok ½ limuna
  • cimet u prahu
  • kumin

Način pripreme

01

Jabuku ogulite, narežite na kockice i nakapajte limunom. Luk, mrkvu i stapku celera sitno nasjeckajte. Na 4 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite luk i pržite ga do zlatne boje.

02

Dodajte protisnuti češnjak, mrkvu, stapku celera i kratko pirjajte. Posolite, pospite paprom, dodajte cimet, kumin, bulgur i prelijte sa 200 ml vode. Zagrijte do vrenja, poklopite, ugasite vatru i ostavite 30 min da bulgur nabubri.

03

Za to vrijeme patlidžanima odrežite vrh (dio sa zelenom kapicom) i odstranite pulpu tako da ostane tanak dio uz koru. Unutrašnjost patlidžana nakapajte maslinovim uljem i posolite.

04

Pulpu nasjeckajte i zajedno s orasima i peršinom umiješajte u pripremljeni bulgur.

05

Patlidžane napunite nadjevom, stavite u posudu za pečenje, a ostatak nadjeva rasporedite u posudu sa strane. Pokrijte posudu i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 30 min, a zatim otkrijte i pecite još 10 min. Prije posluživanja patlidžane malo ohladite, a odlični su i hladni.

podijeli

Proizvodi iz recepta