Patka na međimurski s hajdinom kašom

sastojci

  • 1 patka oko 2 kg
  • 200 g hajdine kaše
  • 100 g svinjske masti
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 pačja jetra
  • svježi peršin
  • papar, sol

Način pripreme

01

Patku očistite, operite i posušite. Dobro je posolite iz vana i iznutra.

02

Hajdinu kašu operite u mlakoj vodi napola je skuhajte u zasoljenoj vodi i ocijedite.

03

Na dijelu masnoće popirjajte nasjeckani crveni luk i narezanu jetricu, dodajte ocijeđenu hajdinu kašu, posolite i popaprite. Sve dobro promiješajte, maknite s vatre i pospite nasjeckanim peršinom. Smjesu ohladite.

04

Patku nadjenite pripremljenom smjesom i stavite u posudu za pečenje s preostalom masnoćom. Pecite na temperaturi od 200oC oko 90 minuta. Tijekom pečenja patku prelijevajte sokom od pečenja. U posudu za pečenje dolijevajte povremeno malo tople vode kako bi meso bilo sočnije.

05

Pečenu patku narežite na komade, posložite ih na tanjur, dodajte hajdinu kašu kao prilog i sve zalijte sokom od pečenja.

podijeli

Proizvodi iz recepta