Patka na međimurski s hajdinom kašom
sastojci
- 1 patka oko 2 kg
- 200 g hajdine kaše
- 100 g svinjske masti
- 1 glavica crvenog luka
- 1 pačja jetra
- svježi peršin
- papar, sol
Način pripreme
Patku očistite, operite i posušite. Dobro je posolite iz vana i iznutra.
Hajdinu kašu operite u mlakoj vodi napola je skuhajte u zasoljenoj vodi i ocijedite.
Na dijelu masnoće popirjajte nasjeckani crveni luk i narezanu jetricu, dodajte ocijeđenu hajdinu kašu, posolite i popaprite. Sve dobro promiješajte, maknite s vatre i pospite nasjeckanim peršinom. Smjesu ohladite.
Patku nadjenite pripremljenom smjesom i stavite u posudu za pečenje s preostalom masnoćom. Pecite na temperaturi od 200oC oko 90 minuta. Tijekom pečenja patku prelijevajte sokom od pečenja. U posudu za pečenje dolijevajte povremeno malo tople vode kako bi meso bilo sočnije.
Pečenu patku narežite na komade, posložite ih na tanjur, dodajte hajdinu kašu kao prilog i sve zalijte sokom od pečenja.