Paška janjetina u korici od otočkog bilja i paškog sira

sastojci

  • 1.2 kg janjećih leđa
  • Korica
  • 150 g ribanog paškog sira
  • 100 g mljevenih badema
  • 200 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 150 g otopljenog maslaca
  • ružmarin, mažuran, majčina dušica, peršin-količine po želji
  • sol
  • maslinovo ulje
  • 500 g mladog krumpira

Način pripreme

01

Mladi krumpir dobro operite, posolite i nauljite, pecite u limu na 180 °C oko 40 minuta.

02

Bilje sitno nasjeckajte, dodajte sve ostale sastojke i dobro izmiješajte. Dodajte maslinovog ulja koliko je potrebno da korica bude podatna da omotate meso. Mesu odstranite kosti, posolite i zapecite u tavi na maslinovom ulju sa svih strana.

03

Koricu istresite na prozirnu foliju, rukama oblikujte pravokutnik, položite meso i obložite ga koricu (pomoću folije), zamotajte čvrsto u foliju i odložite u hladnjak na sat vremena da se stegne.

04

Odmotajte polako foliju, stavite u lim za pečenje i pecite na 180 °C 6 – 12 minuta – ovisno želite li da je meso pečeno slabo, srednje ili jako. Meso poslužite uz pečeni mladi krumpir.

Ako maso pečete duže od 8 minuta, spustite temperaturu da korica ne potamni.

podijeli