Paška janjetina u korici od otočkog bilja i paškog sira
sastojci
- 1.2 kg janjećih leđa
Korica:
- 150 g ribanog paškog sira
- 100 g mljevenih badema
- 200 g krušnih mrvica
- 1 jaje
- 150 g otopljenog maslaca
- ružmarin, mažuran, majčina dušica, peršin-količine po želji
- sol
- maslinovo ulje
- 500 g mladog krumpira
Način pripreme
Mladi krumpir dobro operite, posolite i nauljite, pecite u limu na 180 °C oko 40 minuta.
Bilje sitno nasjeckajte, dodajte sve ostale sastojke i dobro izmiješajte. Dodajte maslinovog ulja koliko je potrebno da korica bude podatna da omotate meso. Mesu odstranite kosti, posolite i zapecite u tavi na maslinovom ulju sa svih strana.
Koricu istresite na prozirnu foliju, rukama oblikujte pravokutnik, položite meso i obložite ga koricu (pomoću folije), zamotajte čvrsto u foliju i odložite u hladnjak na sat vremena da se stegne.
Odmotajte polako foliju, stavite u lim za pečenje i pecite na 180 °C 6 – 12 minuta – ovisno želite li da je meso pečeno slabo, srednje ili jako. Meso poslužite uz pečeni mladi krumpir.
Ako maso pečete duže od 8 minuta, spustite temperaturu da korica ne potamni.