Parenci (tjestenina) s ombolom

sastojci

  • 0.1 kg maslac
  • 0.2 kg brašno
  • 0.1 l mlijeko
  • 0.1 kg ribani parmezan
  • 4 kom jaje
  • 0.1 l vino bijelo
  • 0.15 kg istarski ombolo
  • 0.3 kg korijen komorača
  • 0.2 kg mladi grašak šećerac
  • 0.05 l maslinovo ulje
  • 1 komad limun
  • 0.05 l krema od balzamičkog octa

Način pripreme

01

Na tavi rastopiti maslac i propržiti brašno. Skinuti s vatre pa dodati mlijeko sir i jaja.

02

Pripremljenu smjesu kuhati u slanoj vodi.

03

Ombolo narezati na prutiće i spržiti na maslinovom ulju. Zaliti vinom i gotov umak preliti preko tjestenine.

04

U slanoj vodi kuhati korijen koromača. Narezati ga. Na tavi izdinstati grašak i dodati koromač.

05

Začiniti i staviti sol, limun i kremu od balzamičkog octa.

podijeli