Parenci (tjestenina) s ombolom
sastojci
- 0.1 kg maslac
- 0.2 kg brašno
- 0.1 l mlijeko
- 0.1 kg ribani parmezan
- 4 kom jaje
- 0.1 l vino bijelo
- 0.15 kg istarski ombolo
- 0.3 kg korijen komorača
- 0.2 kg mladi grašak šećerac
- 0.05 l maslinovo ulje
- 1 komad limun
- 0.05 l krema od balzamičkog octa
Način pripreme
01
Na tavi rastopiti maslac i propržiti brašno. Skinuti s vatre pa dodati mlijeko sir i jaja.
02
Pripremljenu smjesu kuhati u slanoj vodi.
03
Ombolo narezati na prutiće i spržiti na maslinovom ulju. Zaliti vinom i gotov umak preliti preko tjestenine.
04
U slanoj vodi kuhati korijen koromača. Narezati ga. Na tavi izdinstati grašak i dodati koromač.
05
Začiniti i staviti sol, limun i kremu od balzamičkog octa.