Pangasius rolice s blitvom i mladim krumpirom
sastojci
- 4 fileta pengasio, po cca 200 g
- 4 lista mlade blitve za punjenje
- 2 režnja češnjaka
- sok od jednog limuna
- 4 žlice sirnog namaza
- sol i svježe mljeveni crni papar
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 žlica krušnih mrvica
- maslac
Za prilog:
- 4 mlada krumpira
- blitva
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na180°C. File pangasiusa prelijte sokom od 1 limuna i ostavite u hladnjaku na 15 minuta. Narežite češnjak na sitno i umiješajte ga u krem sir. Sijecite listove mlade blitve prema veličini filea. Marinirani file posolite i popaprite. Na svaki file stavite list blitve, premažite s namazom sira i češnjaka te lagano pokapajte maslinovim uljem. Savijte 4 rolice od filea i pričvrstite ih čačkalicom.
Položite rolice na lim za pečenje, pokrijte ih aluminijskom folijom i stavite peći cca 15 minuta na 180°C. Dok se file peče prepržite narezani mladi krumpir na tavi i u malo zavrele vode blanširajte blitvu. Izvadite file iz pećnice pa ga lagano još malo zapecite na tavi na kojoj ste pržili krumpir tek toliko da dobije zlatnu boju. Zagrijte maslac na tavi i dodajte žlicu krušnih mrvica te ih kratko prepržite. Prelijte ih preko rolica i blitve prije posluživanja.