Palačinke s mljevenim mesom
sastojci
- 700 g miješanog mljevenog mesa
- 200 g crvenog luka
- 1-2 režnja češnjaka
- 100 g mrkve
- 50 g korijena celera
- 50 g korijena peršina
- 50 ml suncokretovog ulja
- sol, papar
- 100 g rikole
- 2 jaja
- 250 g brašna
- 300 ml mlijeka
- 200 ml mineralne vode
- 40 g otopljenog maslaca
Izvana:
- 1 jaje
- 30 ml vrhnja
Način pripreme
01
Miksajte jaja, prstohvat soli, otopljeni maslac i mlijeko, dodajte brašno stalno miješajući. Dobivenu gustu smjesu razrijedite dodavanjem mineralne vode do željene gustoće.
02
Dok tijesto miruje nasjeckajte luk i češnjak, sitno naribajte mrkvu, peršin i celer.
03
Na ulju popržite luk, mrkvu, celer i peršin, kad uvene dodajte češnjak i mljeveno meso. Začinite solju i svježe mljevenim paprom i pržite da meso lijepo karamelizira.4. U međuvremenu ispecite palačinke.
04
Palačinke nadjenite mljevenim mesom, stavite u posudu za pečenje, premažite jajetom razmućenim s malo vrhnja i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°c desetak minuta.
05
Palačinke poslužite s rikolom.