Palačinke s mljevenim mesom

sastojci

  • 700 g miješanog mljevenog mesa
  • 200 g crvenog luka
  • 1-2 režnja češnjaka
  • 100 g mrkve
  • 50 g korijena celera
  • 50 g korijena peršina
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • sol, papar
  • 100 g rikole
  • 2 jaja
  • 250 g brašna
  • 300 ml mlijeka
  • 200 ml mineralne vode
  • 40 g otopljenog maslaca

Izvana:

  • 1 jaje
  • 30 ml vrhnja

Način pripreme

01

Miksajte jaja, prstohvat soli, otopljeni maslac i mlijeko, dodajte brašno stalno miješajući. Dobivenu gustu smjesu razrijedite dodavanjem mineralne vode do željene gustoće.

02

Dok tijesto miruje nasjeckajte luk i češnjak, sitno naribajte mrkvu, peršin i celer.

03

Na ulju popržite luk, mrkvu, celer i peršin, kad uvene dodajte češnjak i mljeveno meso. Začinite solju i svježe mljevenim paprom i pržite da meso lijepo karamelizira.4. U međuvremenu ispecite palačinke.

04

Palačinke nadjenite mljevenim mesom, stavite u posudu za pečenje, premažite jajetom razmućenim s malo vrhnja i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°c desetak minuta.

05

Palačinke poslužite s rikolom.

podijeli