Palačinke od krumpira sa svinjskim paprikašom

sastojci

  • 500 g krumpira
  • 100 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jaja
  • sol
  • papar
  • mlijeka po potrebi
  • 40 ml ulja za pečenje
  • 600 g svinjske plećke
  • 400 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 g brašna
  • sol
  • mljevena slatka i ljuta paprika
  • 50 g svinjske masti
  • 300-400 ml mesnog temeljca
  • 200 g kiselog vrhnja
  • matovilac za dekoraciju jela

Način pripreme

01

Meso narežite na kocke, posolite i uvaljajte u brašno. Na masti popržite kocke mesa pa ih odložite sa strane. Na istu masnoću dodajte sjeckani luk i pirjajte na laganoj vatri pola sata, po potrebi podlijte s malo temeljca.

02

Na luk dodajte obje paprike, upržite, vratite meso i sitno sjeckani češnjak, nastavite pirjati podlijevajući temeljcem dok meso ne omekša. Odvojite 2 – 3 žlice paprikaša, dodajte u kiselo vrhnje, razmutite pa legirajte paprikaš, provjerite okus i prokuhajte.

03

U međuvremenu krumpir skuhajte i propasirajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, jaja, posolite, miješajte i dodajte mlijeka da dobijete gusto tijesto za palačinke. Palačinke pecite u tavici na malo ulja s obje strane.

04

Stavite palačinku na tanjur, dodajte paprikaš u palačinku, preklopite, ukrasite matovilcem.

05

Preostali paprikaš poslužite u zdjelici sa strane.

Palačinku pecite na srednje jakoj vatri kako ne bi zagorio gornji sloj krumpirovog tijesta.

podijeli