sastojci

  • 0.5 kg 4 kom Svinjski kotleti
  • 0.3 l Džem od brusnice
  • 0.1 kg Luk u prahu
  • 0.1 kg Smeđi šećer
  • 0.02 kg svježi đumbir
  • 1 g muškatni oraščić
  • 0.25 kg mrkva
  • 0.05 kg Kukuruzno brašno
  • 0.02 kg svježi peršin
  • 0.3 kg glatko brašno
  • 3 kom jaja
  • sol
  • papar
  • 0.2 kg tikvice
  • 2 kom naranča
  • 1 g Kim, prah
  • 0.2 kg rajčica
  • 1 kom Feferon

Način pripreme

01

Kotlete posipati lukom u prahu te ostavit sa strane. U tavi zagrijati džem od brusnice, smeđi šećer, naribani đumbir, prstohvat muškatnog oraščića te zaliti sa malo vode da se sve ujednači.

02

Mrkvu narezati na ploške te ju postaviti na dno pleha i posložiti po njoj kotlete. Ravnomjerno posložiti umak po kotletima te peči poklopljeno u pećnici oko 45min. Izvaditi kotlete na tanjur, a preostali umak preliti u tavu.

03

Na umak dodati kukuruzno brašno i žlicu džema od brusnice te nasjeckani peršin. Preliti preko kotleta. Od brašna, jaja i vode zamijesiti rijetko tijesto te raditi špecle koje treba kuhati u posoljenoj vodi.

04

Kad se skuhaju, ocijediti te pomiješati sa umakom od mesa i mrkvom. Za salatu, mrkvu narezati na ploške te prokuhati par minuta u vodi, tikvice naribati na rezance te isto prokuhati minutu u vodi.

05

Ostaviti da se ohladi. Naranču oguliti i narezati na ploške. Sok od jedne naranče prokuhati sa kimom, ohladiti te pomiješati sa preostalim sokom od naranče, paprom i soli. Rajčicu i feferone narezati, pomiješati sa ohlađenim tikvicama i mrkvom te zaliti umakom. Na kraju dodati kriške naranče.

podijeli