sastojci

  • 200 g purećeg filea
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 srednje glavice luka
  • 175 g riže za rižoto
  • 200 ml bijelog vina
  • prstohvat šafrana
  • 0.5 žličice mljevene slatke crvene paprike
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 200 g rajčica
  • 60 ml maslinova ulja
  • 300 g kozica
  • 150 g škampa
  • 200 g plodova mora
  • 300 g dagnji
  • 150 g svježe crvene paprike
  • 50 g celerovih stabljika
  • sol
  • papar
  • grančica ružmarina
  • nekoliko listića kadulje

Način pripreme

01

Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi i ocijedite je. Puretinu narežite na manje komade, a dagnje dobro očistite. Papriku i stabljike celera sitnije narežite, luk sitno nasjeckajte, češnjak protisnite, a rajčice ogulite, odstranite im koštice i narežite na kockice.

02

Na 3 žlice zagrijanog ulja ispržite puretinu tako da dobije boju sa svih strana. Izvadite je na tanjur i ostavite na toplom.

03

Na preostalom ulju lagano ispržite luk, češnjak, papriku, celer i narezane oguljene rajčice. Malo podlijte vodom i lagano pirjajte oko 5 minuta.

04

Umaku dodajte puretinu, dagnje, kozice, škampe i plodove mora. Zalijte vinom, dodajte šafran, mljevenu papriku, listiće ružmarina i kadulje, malo posolite i popaprite. Kuhajte bez miješanja oko 15 minuta u poklopljenoj posudi na laganoj vatri.

05

Umiješajte kuhanu rižu i peršin te još kratko kuhajte i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta