
Paella
sastojci
- 200 g purećeg filea
- 4 češnja češnjaka
- 2 srednje glavice luka
- 175 g riže za rižoto
- 200 ml bijelog vina
- prstohvat šafrana
- 0.5 žličice mljevene slatke crvene paprike
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 200 g rajčica
- 60 ml maslinova ulja
- 300 g kozica
- 150 g škampa
- 200 g plodova mora
- 300 g dagnji
- 150 g svježe crvene paprike
- 50 g celerovih stabljika
- sol
- papar
- grančica ružmarina
- nekoliko listića kadulje
Način pripreme
Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi i ocijedite je. Puretinu narežite na manje komade, a dagnje dobro očistite. Papriku i stabljike celera sitnije narežite, luk sitno nasjeckajte, češnjak protisnite, a rajčice ogulite, odstranite im koštice i narežite na kockice.
Na 3 žlice zagrijanog ulja ispržite puretinu tako da dobije boju sa svih strana. Izvadite je na tanjur i ostavite na toplom.
Na preostalom ulju lagano ispržite luk, češnjak, papriku, celer i narezane oguljene rajčice. Malo podlijte vodom i lagano pirjajte oko 5 minuta.
Umaku dodajte puretinu, dagnje, kozice, škampe i plodove mora. Zalijte vinom, dodajte šafran, mljevenu papriku, listiće ružmarina i kadulje, malo posolite i popaprite. Kuhajte bez miješanja oko 15 minuta u poklopljenoj posudi na laganoj vatri.
Umiješajte kuhanu rižu i peršin te još kratko kuhajte i poslužite.
Proizvodi iz recepta
