Pačja prsa s umakom od naranče
sastojci
- 2 kom pačjih prsa s kožom
- 2 crvene naranče
- 1 žličica meda
- 1 grančica ružmarina
- 1 žličica maslaca
- 0.5 žličice soli
- malo svježe mljevenog papra
Način pripreme
Pačjim prsima zarežite kožu na kockice debljine 1 x 1 cm, pazeći da ne prerežete do samog mesa. U tavu bez masnoće položite prsa s kožom prema dolje. Pecite na laganijoj vatri desetak minuta.
Nakon desetak minuta pojačajte vatru i pecite prsa s druge strane oko 5 minuta. Kad su prsa gotova stavite ih na dasku za rezanje, da malo odmore. Kožica mora ostati hrskava, a prsa trebaju biti u sredini ružičasta sa smeđim rubovima.
U tavicu u kojoj su se pržila prsa dodajte narančin sok uz malo vode i kratko kuhajte, dodajte med i malo ružmarina, začinite po potrebi te zgusnete dodavanjem maslaca.
Pačja prsa izrežite na ploške i poslužite s umakom od naranče.
Tijekom pečenja iz kože će polagano istjecati masnoća koju treba ocijediti iz tave da bi korica dobila na hrskavosti.