Orzoto sa svinjetinom
sastojci
- 400 g ječma
- 500 g svinjetine (but)
- 100 g slanine
- 200 g crvenog luka
- 2-3 režnja češnjaka
- 1.5 l mesnog temeljca
- 80 ml maslinovog ulja
- sol, papar
- 2-3 grančice svježeg mažurana
Način pripreme
01
Meso narežite na kocke 2 x 2 cm, slaninu narežite na kockice, sitno nasjeckajte luk i češnjak.
02
Na maslinovom ulju pecite kocke mesa, posolite, dodajte luk i slaninu, pecite miješajući 5 minuta, odložite na stranu.
03
U istu posudu dodajte ječam, glazirajte, dodajte češnjak, kad zamiriši podlijte s malo temeljca, nastavite kuhati na laganoj vatri 20 minuta miješajući i pomalo podlijevajte temeljcem.
04
Vratite meso, slaninu i luk, provjerite okus, nastavite kuhati uz podlijevanje dok ječam ne omekša.
05
Dekorirajte grančicom mažurana i poslužite.