Orzoto sa svinjetinom

Ukupno trajanje
50
Min
min

sastojci

  • 400 g ječma
  • 500 g svinjetine (but)
  • 100 g slanine
  • 200 g crvenog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 1.5 l mesnog temeljca
  • 80 ml maslinovog ulja
  • sol, papar
  • 2-3 grančice svježeg mažurana

Način pripreme

01

Meso narežite na kocke 2 x 2 cm, slaninu narežite na kockice, sitno nasjeckajte luk i češnjak.

02

Na maslinovom ulju pecite kocke mesa, posolite, dodajte luk i slaninu, pecite miješajući 5 minuta, odložite na stranu.

03

U istu posudu dodajte ječam, glazirajte, dodajte češnjak, kad zamiriši podlijte s malo temeljca, nastavite kuhati na laganoj vatri 20 minuta miješajući i pomalo podlijevajte temeljcem.

04

Vratite meso, slaninu i luk, provjerite okus, nastavite kuhati uz podlijevanje dok ječam ne omekša.

05

Dekorirajte grančicom mažurana i poslužite.

podijeli