Orada u kori od krušnih mrvica i sjemenki
sastojci
- 600 g fileta orade
- 100 g oštrog brašna
- 2 jaja
- 100 g krušnih mrvica
- 10 g sjemenki lana
- 20 g sjemenki suncokreta
- 30 g sjemenki buče
- 10 g bijelog sezama
- 10 g crnog sezama
- 150 ml ulja za prženje
- 100 g zelene salate
- 100 g radiča
- 200 g mrkve
- 300 g crvene i žute mini rajčice
Način pripreme
Ribu narežite i posolite. Razmutite jaja, pomiješajte krušne mrvice sa svim sjemenkama. Salatu i radič operite i osušite, mrkvu naribajte na duge rezance. Rajčice prepolovite.
Ribu uvaljajte u brašno, jaja, mješavinu krušnih mrvica i sjemenki, pecite sa svake strane na laganoj vatri 2 minute. Odložite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Poslužite uz svježu miješanu salatu. Za salatu preporučujemo dressing od 10 ml aceta balsamica, 30 ml maslinova ulja i malo soli.
Filet bilo koje bijele ribe idealno će se uklopiti u ovaj recept.