Orada u kori od krušnih mrvica i sjemenki

sastojci

  • 600 g fileta orade
  • 100 g oštrog brašna
  • 2 jaja
  • 100 g krušnih mrvica
  • 10 g sjemenki lana
  • 20 g sjemenki suncokreta
  • 30 g sjemenki buče
  • 10 g bijelog sezama
  • 10 g crnog sezama
  • 150 ml ulja za prženje
  • 100 g zelene salate
  • 100 g radiča
  • 200 g mrkve
  • 300 g crvene i žute mini rajčice

Način pripreme

01

Ribu narežite i posolite. Razmutite jaja, pomiješajte krušne mrvice sa svim sjemenkama. Salatu i radič operite i osušite, mrkvu naribajte na duge rezance. Rajčice prepolovite. 

02

Ribu uvaljajte u brašno, jaja, mješavinu krušnih mrvica i sjemenki, pecite sa svake strane na laganoj vatri 2 minute. Odložite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. 

03

Poslužite uz svježu miješanu salatu. Za salatu preporučujemo dressing od 10 ml aceta balsamica, 30 ml maslinova ulja i malo soli.

Filet bilo koje bijele ribe idealno će se uklopiti u ovaj recept.

podijeli

Proizvodi iz recepta