Baked dorado fish. Raw dorado fish and ingredient for cooking. Fresh fish gilt-head bream dorade with salt, herbs and pepper.
Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without permission.

Orada iz pećnice s narančom i češnjakom

sastojci

  • 4 orade (4 x cca 400 g)
  • 2 bio naranče
  • 1 glavica češnjaka + 4 češnja
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 120 ml maslinova ulja
  • sol, papar

Način pripreme

01

Ribama ostružite ljuske, odstranite drob i škrge.

02

Naranče dobro operite, prepolovite, narežite na tanke kolute.

03

Glavicu češnjaka prepolovite, 4 češnja češnjaka nožem nagnječite.

04

Sitno nasjeckajte nekoliko listića ružmarina.

05

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Orade posolite iznutra i izvana, u utrobu stavite nagnječeni češanj češnjaka, malo sjeckanog ružmarina i 2-3 ploške naranče.

06

Stavite ribu u posudu za pečenje, prelijte maslinovim uljem, dodajte polovice glavice češnjaka prerezanom stranom okrenute prema dolje, pecite 30 minuta.

07

Nakon 10 minuta pečenja poslažite na orade ploške naranče, nastavite peći.

08

Po želji začinite svježe mljevenim paprom, pikantirajte maslinovim uljem, poslužite.

podijeli