odrezak s pecenim krumpirom

Odrezak s pečenim krumpirom, špinatom i chutneyjem od luka i smokve

sastojci

  • 4 x 250 g goveđeg filea od repa
  • 800 g mladog krumpira
  • 200-300 ml ulja za prženje
  • 400 g špinata
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • 80 ml maslinova ulja
  • 400 g crvenog luka
  • 200 g svježih smokava
  • 150 ml bijelog vina

Način pripreme

01

Luk očistite, prepolovite, prerežite po širini i narežite na ploške. Na pola maslinova ulja lagano pirjajte luk 20 minuta, odmah posolite, podlijevajte u nekoliko navrata bijelim vinom, dodajte narezane svježe smokve i nastavite pirjati dok ne dobijete pekmezastu konzistenciju.

02

Mladi krumpir dobro operite, narežite na kriške i ispecite u dubokoj masnoći (friteza), odložite na papirnati ubrus i posolite. Na preostalom maslinovom ulju zabijelite listiće češnjaka, dodajte očišćeni špinat, posolite i sotirajte.

03

Odreske ispecite po želji slabo, srednje ili jako, ostavite da se meso stabilizira, zatim ga začinite i narežite. Poslužite uz pečeni mladi krumpir, špinat i chutney od luka i smokava.

U chuntney od luka možete dodati i malo aceta balsamica.

podijeli