Odrezak s pečenim krumpirom, špinatom i chutneyjem od luka i smokve
sastojci
- 4 x 250 g goveđeg filea od repa
- 800 g mladog krumpira
- 200-300 ml ulja za prženje
- 400 g špinata
- 2 češnja češnjaka
- sol
- 80 ml maslinova ulja
- 400 g crvenog luka
- 200 g svježih smokava
- 150 ml bijelog vina
Način pripreme
Luk očistite, prepolovite, prerežite po širini i narežite na ploške. Na pola maslinova ulja lagano pirjajte luk 20 minuta, odmah posolite, podlijevajte u nekoliko navrata bijelim vinom, dodajte narezane svježe smokve i nastavite pirjati dok ne dobijete pekmezastu konzistenciju.
Mladi krumpir dobro operite, narežite na kriške i ispecite u dubokoj masnoći (friteza), odložite na papirnati ubrus i posolite. Na preostalom maslinovom ulju zabijelite listiće češnjaka, dodajte očišćeni špinat, posolite i sotirajte.
Odreske ispecite po želji slabo, srednje ili jako, ostavite da se meso stabilizira, zatim ga začinite i narežite. Poslužite uz pečeni mladi krumpir, špinat i chutney od luka i smokava.
U chuntney od luka možete dodati i malo aceta balsamica.