odrezak s kus kusom

Odrezak s kus-kusom, mladim lukom i pinjolima

sastojci

  • 4 x 220 g odležanog ramsteka
  • 300 g kus kusa
  • 200 g mladog luka
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 80 ml maslinova ulja
  • 50 g pinjola
  • sol

Način pripreme

01

Kus-kus prelijte kipućom vodom, posolite, poklopite i ostavite da stoji poklopljeno 5 – 10 minuta. Na jednu šalicu kus-kusa dodajte 1,25 šalice vode. Mladi luk narežite na kolute, odvojite bijeli od zelenog dijela. Tostirajte pinjole.

02

Ramsteke začinite solju i pecite medium, ostavite na toplom da se meso stabilizira. Na pola ulja kratko popecite bijeli dio luka, zatim dodajte sjeckani češnjak, pustite da zamiriši i spojite s kus-kusom i tostiranim pinjolima.

03

Rasporedite kus-kus u tanjure, dodajte ploške mesa, pikantirajte maslinovim uljem, pospite zelenim perima mladog luka i poslužite.

Umjesto vodom, kus-kus možete preliti temeljcem za još bolji okus.

podijeli