Odrezak s kus-kusom, mladim lukom i pinjolima
sastojci
- 4 x 220 g odležanog ramsteka
- 300 g kus kusa
- 200 g mladog luka
- 1-2 češnja češnjaka
- 80 ml maslinova ulja
- 50 g pinjola
- sol
Način pripreme
01
Kus-kus prelijte kipućom vodom, posolite, poklopite i ostavite da stoji poklopljeno 5 – 10 minuta. Na jednu šalicu kus-kusa dodajte 1,25 šalice vode. Mladi luk narežite na kolute, odvojite bijeli od zelenog dijela. Tostirajte pinjole.
02
Ramsteke začinite solju i pecite medium, ostavite na toplom da se meso stabilizira. Na pola ulja kratko popecite bijeli dio luka, zatim dodajte sjeckani češnjak, pustite da zamiriši i spojite s kus-kusom i tostiranim pinjolima.
03
Rasporedite kus-kus u tanjure, dodajte ploške mesa, pikantirajte maslinovim uljem, pospite zelenim perima mladog luka i poslužite.
Umjesto vodom, kus-kus možete preliti temeljcem za još bolji okus.