Njoki s pancetom i laganom salsom

sastojci

  • 800 g krumpira
  • 250 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 60 g maslaca
  • 80 g pancete
  • 3 rajčice
  • 40 g ljubičastog luka
  • 1 žlica narezanog vlasca
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Krumpir skuhajte, ogulite i pustite da se ohladi.

02

Ohlađeni krumpir protisnite, dodajte brašno, jaje, peršin, malo soli te umijesite tijesto.

03

Od dobivenog tijesta oblikujte valjčiće. Narežite ih na oko 2 cm duge komadiće i rukom oblikujte u valjuške.

04

Kuhajte ih u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu.

05

Na zagrijanome maslacu popržite na sitne kockice narezanu pancetu do lijepe zlatnosmeđe boje. Dodajte dobro ocijeđene valjuške i popržite ih dok ne postanu zlatnožuti.

06

Rajčicu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Dodajte joj nasitno narezan luk, vlasac, posolite, popaprite i poslužite uz popržene njoke.

Rajčicu ćete najlakše oguliti ako je 10 do 15 sekundi uronite u kipuću vodu.

podijeli

Proizvodi iz recepta