
Njoki s pancetom i laganom salsom
sastojci
- 800 g krumpira
- 250 g oštrog brašna
- 1 jaje
- 60 g maslaca
- 80 g pancete
- 3 rajčice
- 40 g ljubičastog luka
- 1 žlica narezanog vlasca
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- sol
- papar
Način pripreme
Krumpir skuhajte, ogulite i pustite da se ohladi.
Ohlađeni krumpir protisnite, dodajte brašno, jaje, peršin, malo soli te umijesite tijesto.
Od dobivenog tijesta oblikujte valjčiće. Narežite ih na oko 2 cm duge komadiće i rukom oblikujte u valjuške.
Kuhajte ih u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Na zagrijanome maslacu popržite na sitne kockice narezanu pancetu do lijepe zlatnosmeđe boje. Dodajte dobro ocijeđene valjuške i popržite ih dok ne postanu zlatnožuti.
Rajčicu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Dodajte joj nasitno narezan luk, vlasac, posolite, popaprite i poslužite uz popržene njoke.
Rajčicu ćete najlakše oguliti ako je 10 do 15 sekundi uronite u kipuću vodu.
Proizvodi iz recepta
