Musaka s patlidžanom
sastojci
- 3 patlidžana
- 3 jaja
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 400 g mljevene junetine
- 100 g feta sira
- 1 konzerva rajčice
- 2 kisela vrhnja
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- timijan
Način pripreme
Patlidžan izrežite na tanke ploške, posolite i ostavite u cjedilu 30 minuta da se ocijede kako bi izgubili gorčinu. Dva češnja češnjaka narežite na tanke listiće, a dvije glavice luka sitni nasjeckajte.
Ugrijte tavu, dodajte maslinovo ulje i popržite prvo luk, dodajte češnjak i meso. Posolite i popaprite, dodajte konzervu rajčica i kuhajte dok se umak ne zgusne. Dodajte natrgane listiće timijana.
U zdjeli pomiješajte jaja i vrhnje. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem. Slažite po redu patlidžane, zatim meso i fetu. Tako redajte dok ne potrošite sve sastojke, a završite redom patlidžana. Prelijte smjesom jaja i vrhnja. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 30 - 40 minuta.