sastojci

  • 1 kg dagnji
  • 300 g očišćenih lignji
  • 25 g gambera
  • 100 ml maslinova ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • 600 ml vode
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Dagnje dobro očistite i operite.

02

Na 50 ml dobro zagrijanog maslinova ulja stavite lignje narezane na kolutiće i cijele krakove. Kad tekućina koju puste lignje ispari, dodajte gambere i sve popržite do lijepe zlatne boje.

03

Dodajte protisnuti češnjak, krušne mrvice, vino, lovorov list, sol i papar. Kratko pirjajte pa dodajte vodu.

04

Kad zakuha, dodajte dagnje i kuhajte poklopljeno dok se dagnje otvore.

05

Pospite peršinom i poslužite s poprženim kruhom.

podijeli

Proizvodi iz recepta