Morski gulaš a’la buzara
sastojci
- 1 kg dagnji
- 300 g očišćenih lignji
- 25 g gambera
- 100 ml maslinova ulja
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 200 ml bijelog vina
- 1 lovorov list
- 600 ml vode
- sol
- papar
Način pripreme
01
Dagnje dobro očistite i operite.
02
Na 50 ml dobro zagrijanog maslinova ulja stavite lignje narezane na kolutiće i cijele krakove. Kad tekućina koju puste lignje ispari, dodajte gambere i sve popržite do lijepe zlatne boje.
03
Dodajte protisnuti češnjak, krušne mrvice, vino, lovorov list, sol i papar. Kratko pirjajte pa dodajte vodu.
04
Kad zakuha, dodajte dagnje i kuhajte poklopljeno dok se dagnje otvore.
05
Pospite peršinom i poslužite s poprženim kruhom.