Mladi pijetao pečen s korjenastim povrćem i jabukama i nabujak od mlinaca i oraha


sastojci

  • 1 SPAR Vrtovi Hrvatske pijetao iz slobodnog uzgoja
  • 0.5 korijena celera
  • 2 veće mrkve
  • 2 crvena luka
  • 1 korijen pastrnjaka ili peršina
  • 2 granny smith jabuke
  • 100 ml suncokretova ulja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 250 g mlinaca
  • 100 g oraha
  • 2 jaja
  • 50 g maslaca
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Pijetla večer prije nasolite, prije pečenja prelijte ga vrućim uljem i podlijte s malo vode. Pecite ga u pećnici na 175 °C 90 minuta, uz češće podlijevanje.

02

Kad je pijetao pečen, na istu masnoću dodajte narezano korjenasto povrće i crveni luk koji ste začinili s malo soli i papra. Pecite u pećnici, a deset minuta prije kraja dodajte jabuke narezane na kriške. Ispecite do kraja.

03

Za nabujak od mlinaca izlomite mlince i prelijte kipućom vodom. Ocijedite ih i malo ohladite. Dodajte sol i papar, vrhnje za kuhanje i 2 jaja. Sve dobro promiješajte i stavite u kalup koji ste prethodno namazali maslacem.

04

Po vrhu dodajte grubo sjeckane orahe. Zapecite u pećnici 20 minuta na 180 °C.

Pečeni orasi jelu će dati posebnu aromu.

podijeli