Mini burgeri od cikle
sastojci
Crno pecivo:
- 300 g glatkog brašna
- 50 g crnila od sipe
- 20 g šećera
- 1 jaje
- 3 g soli
- 3 g suhog kvasca
- 100 ml mlake vode
- 5 g sezama
Burgeri od cikle:
- 600 g kuhane cikle
- 50 g crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 jaje
- 100-150 g krušnih mrvica
- 40 g maslaca
- sol
- 100 ml ulja za pečenje
- 50 g zelene salate
- 200 g krastavaca
- 0.5 vezice kopra
Umak:
- 50 g majoneze
- 50 g milerama
- 20 g hrena
- sol, kopar
Način pripreme
Najprije napravite crna peciva. Pomiješajte brašno, suhi kvasac, sol i šećer, dodajte jaje, crnilo sipe i vodu, zamijesite tijesto i ostavite da se diže na toplom pola sata.
Oblikujte 8 loptica, stavite ih u pleh na papir za pečenje i ostavite da se još jednom dignu.
Pecite na 160 °C 15-17 minuta. Topla peciva pospite sezamom.
Za burgere, na maslacu kratko popržite luk, kad uvene kratko zabijelite češnjak i pustite da se hladi.
Naribajte kuhanu ciklu, dodajte ohlađeni luk i češnjak, jaje, sol i pola količine mrvica.
Sve dobro izmiješajte i po potrebi dodajte još krušnih mrvica.
Oblikujte 8 mini burgera i ispecite ih u tavi.
Krastavac po dužini narežite na tanke ploške, kopar sitno nasjeckajte.
Razmutite majonezu, mileram i hren, dodajte pola sjeckanog kopra i začinite solju.
Prerežite peciva i tostirajte unutarnju stranu.
Na pecivo stavite malo umaka, zatim dodajte list salate, mini burger, tri presavijene ploške krastavca, pospite koprom, dodajte još žlicu umaka, poklopite i poslužite.