Mini burgeri od cikle

Ukupno trajanje
90
Min
min

sastojci

Crno pecivo:

  • 300 g glatkog brašna
  • 50 g crnila od sipe
  • 20 g šećera
  • 1 jaje
  • 3 g soli
  • 3 g suhog kvasca
  • 100 ml mlake vode
  • 5 g sezama

Burgeri od cikle:

  • 600 g kuhane cikle
  • 50 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 100-150 g krušnih mrvica
  • 40 g maslaca
  • sol
  • 100 ml ulja za pečenje
  • 50 g zelene salate
  • 200 g krastavaca
  • 0.5 vezice kopra

Umak:

  • 50 g majoneze
  • 50 g milerama
  • 20 g hrena
  • sol, kopar

Način pripreme

01

Najprije napravite crna peciva. Pomiješajte brašno, suhi kvasac, sol i šećer, dodajte jaje, crnilo sipe i vodu, zamijesite tijesto i ostavite da se diže na toplom pola sata.

02

Oblikujte 8 loptica, stavite ih u pleh na papir za pečenje i ostavite da se još jednom dignu.

03

Pecite na 160 °C 15-17 minuta. Topla peciva pospite sezamom.

04

Za burgere, na maslacu kratko popržite luk, kad uvene kratko zabijelite če­šnjak i pustite da se hladi.

05

Naribajte kuhanu ciklu, dodajte ohlađeni luk i češnjak, jaje, sol i pola količine mrvica.

06

Sve dobro izmiješajte i po potrebi dodajte još krušnih mrvica.

07

Oblikujte 8 mini burgera i ispecite ih u tavi.

08

Krastavac po dužini narežite na tanke ploške, kopar sitno nasjeckajte.

09

Razmutite majonezu, mileram i hren, dodajte pola sjeckanog kopra i začinite solju.

10

Prerežite peciva i tostirajte unutarnju stranu.

11

Na pecivo stavite malo umaka, zatim dodajte list salate, mini burger, tri presavijene ploške krastavca, pospite koprom, dodajte još žlicu umaka, poklopite i poslužite.

podijeli