
Mesni sir s umakom od senfa
sastojci
- 600 g krte svinjetine
- 400 g svinjske potrbušine
- 25 g soli
- 4 g bijelog papra
- 1 prstohvat mažurana
- 1 prstohvat timijana
- 1 prstohvat ribanog muškatnog oraščića
- 1 prstohvat đumbira
- 300 g leda
- masnoća za mazanje kalupa
Umak
- 100 g cheddar sira
- 60 ml vrhnja za kuhanje
- 30 g Dijon senfa
- 1-2 kom mladog luka
Način pripreme
Meso prije pripreme narežite na male komade i odložite u zamrzivač na 30 minuta. Duguljasti kalup (kao za srneći hrbat) u kojem ćete peći također stavite u zamrzivač.
Ohlađeno meso začinite solju, paprom i svim začinima, stavite u blender i najvećom brzinom usitnite (1-2 min). Usitnite kockice leda, dodajte u blender i kratko blendajte. Izvadite kalup iz zamrzivača, namažite ga, prebacite masu, pazite da nema mjehurića zraka.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 160 °C i pecite oko 90 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite na sobnoj temperaturi 10-15 minuta, izvadite iz kalupa, pustite da se ohladi. Za umak, naribajte sir, otopite ga, miješajte i postupno dodajte vrhnje, prokuhajte da se sve poveže, maknite s vatre, umiješajte senf.
Mesni sir narežite na šnite, prelijte umakom od senfa, pospite narezanim perima mladog luka, poslužite.
Umak kuhajte samo par minuta kako se masnoća vrhnja ne bi odvojila.
Proizvodi iz recepta
