Mesni sir s umakom od senfa

Ukupno trajanje
120
Min
min

sastojci

  • 600 g krte svinjetine
  • 400 g svinjske potrbušine
  • 25 g soli
  • 4 g bijelog papra
  • 1 prstohvat mažurana
  • 1 prstohvat timijana
  • 1 prstohvat ribanog muškatnog oraščića
  • 1 prstohvat đumbira
  • 300 g leda
  • masnoća za mazanje kalupa

Umak

  • 100 g cheddar sira
  • 60 ml vrhnja za kuhanje
  • 30 g Dijon senfa
  • 1-2 kom mladog luka

Način pripreme

01

Meso prije pripreme narežite na male komade i odložite u zamrzivač na 30 minuta. Duguljasti kalup (kao za srneći hrbat) u kojem ćete peći također stavite u zamrzivač.

02

Ohlađeno meso začinite solju, paprom i svim začinima, stavite u blender i najvećom brzinom usitnite (1-2 min). Usitnite kockice leda, dodajte u blender i kratko blendajte. Izvadite kalup iz zamrzivača, namažite ga, prebacite masu, pazite da nema mjehurića zraka.

03

Stavite u zagrijanu pećnicu na 160 °C i pecite oko 90 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite na sobnoj temperaturi 10-15 minuta, izvadite iz kalupa, pustite da se ohladi. Za umak, naribajte sir, otopite ga, miješajte i postupno dodajte vrhnje, prokuhajte da se sve poveže, maknite s vatre, umiješajte senf.

04

Mesni sir narežite na šnite, prelijte umakom od senfa, pospite narezanim perima mladog luka, poslužite.​

Umak kuhajte samo par minuta kako se masnoća vrhnja ne bi odvojila.​​

podijeli

Proizvodi iz recepta