Mesne okruglice u umaku od sira

sastojci

  • 500 g mljevene svinjetine
  • 100 g bijelog kruha
  • 100 ml mlijeka
  • 80 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 jaje
  • sol
  • 100 ml ulja za prženje

Umak:

  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 60 g ribanog Grana Padana
  • 60 g mozzarelle
  • 60 g gorgonzole
  • sol
  • 3-4 listića svježeg bosiljka

Način pripreme

01

Za okruglice, prelijte kruh mlakim mlijekom. Sitno nasjeckajte luk i češnjak, dodajte u mljeveno meso, dodajte ocijeđeni kruh, jaje i sol, dobro promiješajte. Oblikujte mesne okruglice veličine marelice i ispecite u tavi okrećući sa svih strana da dobiju lijepu boju.

02

Svijetlo popržite brašno na maslacu, zalijte polako mlijekom stalno miješajući da ne nastanu grudice. Kad prokuha zalijte vrhnjem, dodajte ribani Grana Padano, namrvite mozzarellu i gorgonzolu, lagano posolite, kuhajte da se sir rastopi.

03

Stavite okruglice u posudu za pečenje, prelijte umakom i zapecite u pećnici 10 minuta na 180 °C. Prije posluživanja dekorirajte listićima svježeg bosiljka.

Za okruglice koristite kruh star dan-dva.

podijeli