Mesne okruglice u šalši s pappardellama

Ukupno trajanje
50
Min
min

sastojci

  • 600 g miješanog mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
  • 100 g kruha
  • 100 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • sol
  • 100 ml ulja za prženje

Šalša:

  • 200 g crvenog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 500 g pelata rajčice
  • 5 g šećera
  • sol
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 400 g pappardella
  • 20 g peršina
  • 40 ml maslinovog ulja za pikantiranje

Način pripreme

01

Za šalšu nasjeckajte luk i češnjak. Na maslinovom ulju pirjajte luk na laganoj vatri 15 minuta, dodajte češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, dodajte pelate, kuhačom ih gnječite, začinite solju i šećerom, nastavite pirjati na laganoj vatri do željene gustoće.

02

U međuvremenu toplim mlijekom prelijte kruh, ocijedite i dodajte u mljeveno meso, dodajte jaje, posolite i dobro izmiješajte. Oblikujte okruglice i popecite ih u tavi sa svih strana 5 - 6 minuta.

03

Stavite šalšu u posudu za pečenje, dodajte mesne okruglice i stavite u pećnicu na 180 °C oko 10 minuta.

04

Pappardelle skuhajte u slanoj vodi.

05

Razdijelite okruglice u tanjure, ocijeđene pappardelle provucite kroz posudu od okruglica, stavite u tanjure na okruglice, pikantirajte maslinovim uljem, dekorirajte listićima peršina i poslužite.

podijeli