Mesne okruglice u šalši s pappardellama
sastojci
- 600 g miješanog mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
- 100 g kruha
- 100 ml mlijeka
- 1 jaje
- sol
- 100 ml ulja za prženje
Šalša:
- 200 g crvenog luka
- 2-3 režnja češnjaka
- 500 g pelata rajčice
- 5 g šećera
- sol
- 100 ml maslinovog ulja
- 400 g pappardella
- 20 g peršina
- 40 ml maslinovog ulja za pikantiranje
Način pripreme
Za šalšu nasjeckajte luk i češnjak. Na maslinovom ulju pirjajte luk na laganoj vatri 15 minuta, dodajte češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, dodajte pelate, kuhačom ih gnječite, začinite solju i šećerom, nastavite pirjati na laganoj vatri do željene gustoće.
U međuvremenu toplim mlijekom prelijte kruh, ocijedite i dodajte u mljeveno meso, dodajte jaje, posolite i dobro izmiješajte. Oblikujte okruglice i popecite ih u tavi sa svih strana 5 - 6 minuta.
Stavite šalšu u posudu za pečenje, dodajte mesne okruglice i stavite u pećnicu na 180 °C oko 10 minuta.
Pappardelle skuhajte u slanoj vodi.
Razdijelite okruglice u tanjure, ocijeđene pappardelle provucite kroz posudu od okruglica, stavite u tanjure na okruglice, pikantirajte maslinovim uljem, dekorirajte listićima peršina i poslužite.