Mesne okruglice s lukom
sastojci
- 600 g mljevene junetine
- 100 g kruha
- 100 ml mlijeka
- 1 jaje
- 80 g crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- sol
- Svježi ružmarin i majčina dušica
- 400 g sušene rajčice
- 300 g crvenog luka
- 4-5 režnjeva češnjaka
- 100 ml maslinovog ulja
Način pripreme
01
Prelijte kruh toplim mlijekom, nasjeckajte 80 g luka i režanj češnjaka, nekoliko listića svježeg ružmarina i majčine dušice tostirajte u vrućoj tavi pa sitno nasjeckajte.
02
U mljeveno meso dodajte ocijeđeni kruh, jaje, luk, češnjak, ružmarin i majčinu dušicu, začinite solju, oblikujte okruglice.
03
Luk narežite na rezance i naglo opecite u vrućoj tavi na 40 ml ulja (radite to u 3 navrata). Na preostalom ulju pecite okruglice, kad ih počnete okretati dodajte u tavu i zrna češnjaka i grubo narezanu rajčicu, pecite sve zajedno do kraja.
04
Mesne okruglice poslužite s lukom, po želji dekorirajte grančicom svježeg ružmarina.