Mesne okruglice s lukom

sastojci

  • 600 g mljevene junetine
  • 100 g kruha
  • 100 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 80 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • sol
  • Svježi ružmarin i majčina dušica
  • 400 g sušene rajčice
  • 300 g crvenog luka
  • 4-5 režnjeva češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja

Način pripreme

01

Prelijte kruh toplim mlijekom, nasjeckajte 80 g luka i režanj češnjaka, nekoliko listića svježeg ružmarina i majčine dušice tostirajte u vrućoj tavi pa sitno nasjeckajte.

02

U mljeveno meso dodajte ocijeđeni kruh, jaje, luk, češnjak, ružmarin i majčinu dušicu, začinite solju, oblikujte okruglice.

03

Luk narežite na rezance i naglo opecite u vrućoj tavi na 40 ml ulja (radite to u 3 navrata). Na preostalom ulju pecite okruglice, kad ih počnete okretati dodajte u tavu i zrna češnjaka i grubo narezanu rajčicu, pecite sve zajedno do kraja.

04

Mesne okruglice poslužite s lukom, po želji dekorirajte grančicom svježeg ružmarina.

podijeli