Mesna štruca s mozzarellom

Ukupno trajanje
60
Min

sastojci

  • 600 g mljevenog mesa
  • 100 g kruha ili tosta
  • 100 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 100 g svježe crvene paprike
  • 80 g sušene rajčice
  • 300 g mozzarelle
  • sol, papar
  • 1 grančica majčine dušice
  • 30 g krušnih mrvica
  • 50 g svinjske masti

Način pripreme

01

Namočite kruh ili tost u mlijeko. Razmočeni kruh dodajte u mljeveno meso, potom dodajte jaje, začinite solju i paprom i dobro promiješajte. Papriku očistite i sitno nasjeckajte, a potom i češnjak i sušenu rajčicu.

02

Sitno nasjeckajte par listića majčine dušice, po želji i listić bosiljka, pa ih zajedno s paprikom, rajčicom i češnjakom dodajte u meso. Pospite mrvicama i dobro promiješajte. Mozzarellu prerežite popola.

03

Na komad prozirne folije stavite u jednom redu polovicu mesa, na meso poslažite polovice sira, pokrijte preostalim mesom, oblikujte štrucu (pomognite si folijom). Prebacite u posudu za pečenje, dodajte masnoću i pecite oko 50 minuta na 180 °C.

podijeli

Proizvodi iz recepta