Mesna štruca s mozzarellom
sastojci
- 600 g mljevenog mesa
- 100 g kruha ili tosta
- 100 ml mlijeka
- 1 jaje
- 1-2 češnja češnjaka
- 100 g svježe crvene paprike
- 80 g sušene rajčice
- 300 g mozzarelle
- sol, papar
- 1 grančica majčine dušice
- 30 g krušnih mrvica
- 50 g svinjske masti
Način pripreme
Namočite kruh ili tost u mlijeko. Razmočeni kruh dodajte u mljeveno meso, potom dodajte jaje, začinite solju i paprom i dobro promiješajte. Papriku očistite i sitno nasjeckajte, a potom i češnjak i sušenu rajčicu.
Sitno nasjeckajte par listića majčine dušice, po želji i listić bosiljka, pa ih zajedno s paprikom, rajčicom i češnjakom dodajte u meso. Pospite mrvicama i dobro promiješajte. Mozzarellu prerežite popola.
Na komad prozirne folije stavite u jednom redu polovicu mesa, na meso poslažite polovice sira, pokrijte preostalim mesom, oblikujte štrucu (pomognite si folijom). Prebacite u posudu za pečenje, dodajte masnoću i pecite oko 50 minuta na 180 °C.