Mesna štruca s kuhanim povrćem

sastojci

  • 600 g mljevenog mesa (svinjetina + junetina)
  • 100 g kruha od dan ranije
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g crvenog luka
  • 120 g maslaca
  • 1-2 jaja
  • 40 g krušnih mrvica
  • 28 g soli
  • 0.5 g papra
  • 800 g krumpira
  • 600 g smrznute mješavine povrća (baby mrkva, mahune, grašak, kukuruz)
  • 50 ml ulja
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 100 ml crnog vina
  • 10 g peršinovog lista

Način pripreme

01

Za štrucu, kruh narežite na kocke i prelijte toplim mlijekom. Luk sitno nasjeckajte i popržite na 30 g maslaca da uvene.

02

Mljevenom mesu dodajte ocijeđeni kruh, jaja, ohlađeni luk, začinite solju i paprom, dodajte krušnih mrvica po potrebi, dobro izmiješajte.

03

Oblikujte štrucu, prelijte uljem, pecite na 180 °C sat vremena. U međuvremenu ogulite krumpir i skuhajte u slanoj vodi.

04

Kuhani krumpir začinite s 50 g maslaca. Mješavinu povrća blanširajte u posoljenoj vodi, ocijedite, začinite maslinovim uljem.

05

Pečenu štrucu izvadite iz posude, masnoću u posudi za pečenje zalijte crnim vinom, pustite da prokuha, kuhačom dignite karamel s dna, legirajte preostalim maslacem.

06

Narežite štrucu na šnite, dodajte 2 – 3 krumpira, miješano povrće, meso prelijte umakom, pospite povrće sitno sjeckanim listićima peršina, poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta