MEKSIČKI BURRITO SA ZAČINJENOM PILETINOM I POVRĆEM

sastojci

  • 400 g pilećih prsa
  • 200 g crnoga graha (kuhanog)
  • 200 g cherry rajčica
  • 100 g crvene paprike
  • 100 g crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 tortilje
  • 50 ml maslinova ulja
  • 5 g soli
  • 5 g crnog papra
  • 5 g dimljene paprike
  • 5 g čilija u prahu
  • 2 limete
  • 5 g svježeg korijandra

Način pripreme

01

Pileća prsa narežite na trakice i začinite solju, paprom, dimljenom paprikom i čilijem u prahu. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa ispržite piletinu, a zatim dodajte nasjeckani crveni luk i protisnuti češnjak.

02

Pržite sve dok ne omekša, a potom dodajte nasjeckane cherry rajčice i crvenu papriku. Kuhajte još nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte kuhani crni grah i promiješajte nadjev.

03

Tortilje lagano zagrijte u suhoj tavi. Na svaku tortilju stavite pripremljeni nadjev od piletine i povrća. Preklopite tortilju i zarolajte. Prije posluživanja burrito pospite svježim korijandrom i prelijte sokom limete. Poslužite uz umak po svom ukusu.

podijeli