MEKSIČKI BURRITO SA ZAČINJENOM PILETINOM I POVRĆEM
sastojci
- 400 g pilećih prsa
- 200 g crnoga graha (kuhanog)
- 200 g cherry rajčica
- 100 g crvene paprike
- 100 g crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 4 tortilje
- 50 ml maslinova ulja
- 5 g soli
- 5 g crnog papra
- 5 g dimljene paprike
- 5 g čilija u prahu
- 2 limete
- 5 g svježeg korijandra
Način pripreme
01
Pileća prsa narežite na trakice i začinite solju, paprom, dimljenom paprikom i čilijem u prahu. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa ispržite piletinu, a zatim dodajte nasjeckani crveni luk i protisnuti češnjak.
02
Pržite sve dok ne omekša, a potom dodajte nasjeckane cherry rajčice i crvenu papriku. Kuhajte još nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte kuhani crni grah i promiješajte nadjev.
03
Tortilje lagano zagrijte u suhoj tavi. Na svaku tortilju stavite pripremljeni nadjev od piletine i povrća. Preklopite tortilju i zarolajte. Prije posluživanja burrito pospite svježim korijandrom i prelijte sokom limete. Poslužite uz umak po svom ukusu.