MARTABAK S JAJIMA, GOVEDINOM I MLADIM LUKOM

sastojci

Za tijesto:

  • 250 g glatkog brašna
  • 125 ml vode
  • 5 g soli
  • 30 ml biljnog ulja

Za nadjev:

  • 200 g mljevene govedine
  • 3 jaja
  • 100 g mladog luka
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 5 g soli
  • 5 g crnog papra
  • 5 g mljevenog korijandra
  • 50 ml biljnog ulja za prženje

Način pripreme

01

Pomiješajte brašno, sol i vodu te umijesite glatko tijesto. Premažite ga s malo biljnog ulja, prekrijte i ostavite da odmara 30 minuta.

02

Podijelite nadošlo tijesto na četiri jednaka dijela i oblikujte kuglice.

03

Zagrijte biljno ulje u tavi, dodajte nasjeckani luk i češnjak te ih pržite dok ne postanu staklasti. Potom dodajte mljevenu govedinu, sol, crni papar i mljeveni korijandar. Pržite meso dok ne bude potpuno kuhano, zatim ostavite da se malo ohladi.

04

U zdjeli razmutite jaja, dodajte nasjeckani mladi luk i ohlađeno meso te sve dobro promiješajte. Podijelite nadjev na četiri jednaka dijela.

05

Svaku kuglicu tijesta tanko razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi dok ne dobijete vrlo tanak, gotovo proziran list tijesta.

06

U tavi zagrijte malo biljnog ulja. Stavite razvaljano tijesto direktno u tavu, a odmah potom na sredinu stavite jednu četvrtinu nadjeva.

07

Preklopite rubove tijesta prema unutra kako biste dobili pravokutni oblik, a zatim nastavite pržiti dok donja strana ne postane zlatno smeđa.

08

Pažljivo preokrenite martabak i pržite ga s druge strane dok ne postane hrskav i zlatno smeđ.

09

Ponovite postupak s preostalim tijestom i nadjevom. Kad izvadite martabak iz tave, ocijedite višak ulja na papirnatom ubrusu. Poslužite toplo.

podijeli