Marokanske mesne okruglice s umakom

Ukupno trajanje
45
Min

sastojci

  • 600 g mljevene janjetine
  • 100 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 100 g krušnih mrvica
  • sol
  • korica 1 limuna
  • 2 g cimeta u prahu
  • 0.5 g mljevenog kima
  • 1 g kardamoma usitnjenog u mužaru
  • 1 prstohvat korijandra u prahu
  • ribani muškatni oraščić po želji
  • čili po želji
  • 50 ml ulja za prženje
  • Umak
  • 50 g maslaca
  • 50 g glatkog brašna
  • 500 ml janjećeg temeljca
  • sok 1 limuna
  • 2-3 g kardamoma
  • 1-2 grančice korijandra

Način pripreme

01

U mljeveno meso dodajte sitno sjeckani luk i češnjak, jaje i krušne mrvice i dodajte sve začine, dobro promiješajte. Oblikujte okruglice pa ih kratko zapecite u tavi oko 3 minute stalno miješajući.

02

Prebacite meso u posudu za pečenje i stavite u pećnicu na 190 °C 10 minuta.

03

Za umak, na maslacu popržite brašno, podlijte stalno miješajući s 400 ml janjećeg temeljca, posolite, kuhajte 10 minuta, ako je potrebno dodajte preostali temeljac, dodajte limunov sok i kuhajte još 5 minuta.

04

Okruglice prelijte umakom, pospite grubo narezanim listićima korijandra i kardamomom, poslužite.

Zapečeni smeđi sloj na okruglicama dat će jelu poseban okus.

podijeli