Marinirana svinjska rebarca sa sjemenkama nara
sastojci
- 2 kg svinjskih rebarca
- 15 g soli
- 1 nar
- 200 g BBQ umaka
- 100 g kečapa
- 20 g meda
- 2 g češnjaka u granulama
- 30 g vlasca
Način pripreme
Rebarca posolite, stavite u posudu za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite 2 sata na 100 °C.
Napravite marinadu, razmutite med, BBQ umak i kečap, dodajte češnjak u granulama.
Očistite nar da dobijete sjemenke. Vlasac sitno nasjeckajte.
Maknite foliju s mesa, pustite da se malo ohladi, premažite marinadom, zapecite u pećnici pod gornjim grijačem do željene boje. Prije posluživanja pospite sjeckanim vlascem i sjemenkama nara.
Rebarca pecite na rešetki koju stavite na lim za pečenje kako bi toplina mogla bolje cirkulirati.