Marinirana svinjska rebarca sa sjemenkama nara

Ukupno trajanje
150
Min

sastojci

  • 2 kg svinjskih rebarca
  • 15 g soli
  • 1 nar
  • 200 g BBQ umaka
  • 100 g kečapa
  • 20 g meda
  • 2 g češnjaka u granulama
  • 30 g vlasca

Način pripreme

01

Rebarca posolite, stavite u posudu za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite 2 sata na 100 °C. 

02

Napravite marinadu, razmutite med, BBQ umak i kečap, dodajte češnjak u granulama. 

03

Očistite nar da dobijete sjemenke. Vlasac sitno nasjeckajte. 

04

Maknite foliju s mesa, pustite da se malo ohladi, premažite marinadom, zapecite u pećnici pod gornjim grijačem do željene boje. Prije posluživanja pospite sjeckanim vlascem i sjemenkama nara.

Rebarca pecite na rešetki koju stavite na lim za pečenje kako bi toplina mogla bolje cirkulirati.

podijeli