Marinirana piletina s naan kruhom

Ukupno trajanje
120
Min

sastojci

  • 8 pilećih bataka

Marinada:

  • 240 ml jogurta
  • sok od 2 limuna
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 jušna žlica sitno narezanog svježeg đumbira
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica mljevenog korijandra
  • 0.5 žličice mljevene ljute paprike
  • 0.25 žličice papra
  • 0.25 žličice mljevenog kardamoma
  • 0.25 žličice mljevenog klinčića
  • 2.5 žličice soli
  • 0.5 jušne žlice meda
  • ulje za mazanje folije
  • svježi korijandar za posipanje

Naan kruh:

  • 450 g glatkog brašna
  • 64 g integralnog brašna
  • 15 g suhog kvasca
  • 250 ml tople vode
  • 5 g soli
  • 45 g ghee ili običnog maslaca
  • 240 ml jogurta

Salata:

  • 200 g crvenog kupusa
  • 200 g bijelog kupusa
  • 100 g mrkve

Način pripreme

01

Pileće batake izbodite vilicom i mjestimice zarežite nožem da marinada bolje prodre u meso. 

02

U posudi pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte piletinu. Pokrijte posudu prozirnom folijom i držite u hladnjaku barem šest sati, a najdulje jedan dan. Tijekom mariniranja meso povremeno okrenite. Pola sata prije pečenja izvadite ga iz hladnjaka. 

03

Zagrijte pećnicu na 250 °C, stavite aluminijsku foliju u posudu za pečenje, premažite je uljem, otresite marinadu s bataka i poslažite ih na foliju. Pecite 20 minuta pa izvadite posudu iz pećnice i okrenite meso, stavite na svaki komad žlicu marinade i zapecite još 20 minuta. 

04

Poslužite posuto svježim, nasjeckanim korijandrom uz naan kruh i salatu. 

05

Sve sastojke za kruh pomiješajte u posudi, a kad se sastojci spoje, istresite smjesu na podlogu i zamijesite tijesto. Mijesite desetak minuta pa stavite u posudu namazanu uljem, pokrijte i ostavite na toplome mjestu. 

06

Nakon sat vremena na brašnom posutoj podlozi razdijelite tijesto na osam dijelova pa oblikujte od svakog dijela kuglu. 

07

Pokrijte kugle tijesta krpom i ostavite ih tako 15 minuta. 

08

Zagrijte pećnicu na 250 °C, premažite uljem posude za pečenje, a dlanovima svaku kuglu stanjite i razvucite u oblik kruga i poslažite u posude za pečenje, poškropite vodom i pecite 12 - 15 minuta. 

09

Gotove kruščiće premažite ghee ili običnim maslacem i poslužite tople uz piletinu i salatu. 

10

Kupus i mrkvu naribajte, malo posolite i promiješajte pa poslužite uz meso i kruh.

Batacima možete odstraniti kosti pa će začini još bolje prožeti meso.

podijeli

Proizvodi iz recepta