sastojci

  • 1 kg svinjskog lungića
  • 30 ml maslinova ulja
  • 100 g crvenog luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 200 g šampinjona
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 15 g S-BUDGET sušene rajčice
  • 15 g crnih maslina
  • 15 g panko mrvica (možete koristiti i obične mrvice)
  • 10 g peršina

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 190 °C.

02

Na maslinovu ulju prepržite luk. Umiješajte češnjak, a zatim dodajte gljive. Posolite, popaprite i kuhajte uz povremeno miješanje oko 8 minuta, umiješajte nasjeckane sušene rajčice, masline, mrvice i peršin. Dobro promiješajte i ostavite sa strane.

03

Položite svinjski lungić na dasku za rezanje. Oštrim nožem pažljivo prerežite po dužini mesa tako da ga možete otvoriti poput knjige. Pokrijte plastičnom folijom i batom za meso ili valjkom tucite na debljinu 2,5 cm. Začinite solju i paprom, a zatim pokrijte meso smjesom od gljiva ostavljajući mjesta oko ruba. Lagano zarolajte ostavljajući spoj prema dolje. Kuhinjskim konopom zavežite roladu.

04

Prije pečenja prepecite roladu sa svih strana na tavi i pecite u pećnici oko 25 minuta.

podijeli