Lungić punjen gljivama
sastojci
- 1 kg svinjskog lungića
- 30 ml maslinova ulja
- 100 g crvenog luka
- 4 češnja češnjaka
- 200 g šampinjona
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- 15 g S-BUDGET sušene rajčice
- 15 g crnih maslina
- 15 g panko mrvica (možete koristiti i obične mrvice)
- 10 g peršina
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 190 °C.
Na maslinovu ulju prepržite luk. Umiješajte češnjak, a zatim dodajte gljive. Posolite, popaprite i kuhajte uz povremeno miješanje oko 8 minuta, umiješajte nasjeckane sušene rajčice, masline, mrvice i peršin. Dobro promiješajte i ostavite sa strane.
Položite svinjski lungić na dasku za rezanje. Oštrim nožem pažljivo prerežite po dužini mesa tako da ga možete otvoriti poput knjige. Pokrijte plastičnom folijom i batom za meso ili valjkom tucite na debljinu 2,5 cm. Začinite solju i paprom, a zatim pokrijte meso smjesom od gljiva ostavljajući mjesta oko ruba. Lagano zarolajte ostavljajući spoj prema dolje. Kuhinjskim konopom zavežite roladu.
Prije pečenja prepecite roladu sa svih strana na tavi i pecite u pećnici oko 25 minuta.