sastojci

  • 800 g fileta lososa
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 100 ml umaka od soje
  • 2 žlice rižinog vina
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice kristalšećera
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 0.5 žličice škrobnog brašna

Način pripreme

01

U manjoj posudi pomiješajte umak od soje, 50 ml vode, rižino vino, smeđi i kristal-šećer, protisnuti češnjak i naribani đumbir. Stavite na laganu vatru i neprestano miješajte dok ne zakuha. Kuhajte 1 - 2 minute ili dok se šećer u potpunosti ne otopi.

02

Škrobno brašno razmutite s 1 žlicom hladne vode pa dodajte u umak. Kratko promiješajte pa ga maknite s vatre i procijedite kroz gusto sito.

03

Filete lososa narežite na veće komade i popržite ih u dobro zagrijanoj grill tavi na maslinovu ulju tako da dobiju lijepu boju. Ispržene filete odmah umočite u pripremljeni teriyaki umak i ostavite ih u njemu oko 5 minuta. Tako pripremljeni losos poslužite na podlozi od kuhane riže i uz salatu po izboru.

Za još bolji okus, filete lososa pržite u sezamovu ulju.

podijeli

Proizvodi iz recepta