Ljepljivi pileći bataci
sastojci
- 1 kg pilećih bataka
- 1 žličica soli
- 60 ml umaka od soje
- 2 žlice meda
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica naribanog đumbira
- 50 ml maslinova ulja
- 1 žlica listova ružmarina
Način pripreme
01
Pileće batake posolite i stavite u zdjelu. Prelijte batake umakom od soje i medom, dodajte protisnuti češnjak i naribani đumbir pa dobro promiješajte. Ostavite poklopljeno 30 minuta.
02
Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje, u sredinu stavite marinirane batake i prelijte ih maslinovim uljem pa ih rasporedite tako da se peku u jednom sloju. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 200 °C. Nakon 30 minuta batake okrenite, pospite listovima ružmarina, a ako bude potrebno, pokrijte ih aluminijskom folijom pa na istoj temperaturi pecite još 15 minuta.
03
Pečene ljepljive batake poslužite odmah nakon pečenja uz kuhanu rižu.