Ljepljivi pileći bataci

sastojci

  • 1 kg pilećih bataka
  • 1 žličica soli
  • 60 ml umaka od soje
  • 2 žlice meda
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 žlica listova ružmarina

Način pripreme

01

Pileće batake posolite i stavite u zdjelu. Prelijte batake umakom od soje i medom, dodajte protisnuti češnjak i naribani đumbir pa dobro promiješajte. Ostavite poklopljeno 30 minuta.

02

Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje, u sredinu stavite marinirane batake i prelijte ih maslinovim uljem pa ih rasporedite tako da se peku u jednom sloju. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 200 °C. Nakon 30 minuta batake okrenite, pospite listovima ružmarina, a ako bude potrebno, pokrijte ih aluminijskom folijom pa na istoj temperaturi pecite još 15 minuta.

03

Pečene ljepljive batake poslužite odmah nakon pečenja uz kuhanu rižu.

podijeli