Linguini s hlapom
sastojci
- 600 g linguini tjestenine
- 4 hlapa raroga (svaki oko 600 g)
- 4 češnja češnjaka
- 600 g passata rajčice
- 150 ml bijelog vina
- 30 ml konjaka
- 100 ml maslinova ulja
- 1-2 grančice peršina
- 40 g krušnih mrvica
- sol
Način pripreme
Stavite vodu za kuhanje tijesta, posolite.
Raroge prerežite popola, isperite glavu od nečistoće, posolite meso. Stavite da se peče na pola količine ulja u vrućoj posudi na strani mesa 3 – 4 minute, zatim okrenite na stranu ljušture.
Dodajte sitno sjeckani češnjak, popržite kratko samo da zabijeli, podlijte konjakom i flambirajte, gasite bijelim vinom, kuhajte da se vino malo reducira.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu. Dodajte passatu na češnjak, poklopite i kuhajte 5 minuta.
Dodajte mrvice, promiješajte, dodajte tjesteninu, protresite, pospite sitno sjeckanim peršinom, pokapajte preostalim uljem i odmah poslužite.
Meso hlapa osjetljivo je pa svakako pripazite da ga ne prepečete jer će se tako isušiti.