Linguini s hlapom

sastojci

  • 600 g linguini tjestenine
  • 4 hlapa raroga (svaki oko 600 g)
  • 4 češnja češnjaka
  • 600 g passata rajčice
  • 150 ml bijelog vina
  • 30 ml konjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 1-2 grančice peršina
  • 40 g krušnih mrvica
  • sol

Način pripreme

01

Stavite vodu za kuhanje tijesta, posolite.

02

Raroge prerežite popola, isperite glavu od nečistoće, posolite meso. Stavite da se peče na pola količine ulja u vrućoj posudi na strani mesa 3 – 4 minute, zatim okrenite na stranu ljušture.

03

Dodajte sitno sjeckani češnjak, popržite kratko samo da zabijeli, podlijte konjakom i flambirajte, gasite bijelim vinom, kuhajte da se vino malo reducira.

04

U međuvremenu skuhajte tjesteninu. Dodajte passatu na češnjak, poklopite i kuhajte 5 minuta.

05

Dodajte mrvice, promiješajte, dodajte tjesteninu, protresite, pospite sitno sjeckanim peršinom, pokapajte preostalim uljem i odmah poslužite.

Meso hlapa osjetljivo je pa svakako pripazite da ga ne prepečete jer će se tako isušiti.

podijeli

Proizvodi iz recepta