Lignje na brudet s graškom
sastojci
- 1.2 kg S-BUDGET pacifičke lignje-kolutići
- 500 g crvenog luka
- 4-5 češanja češnjaka
- 800 ml passata rajčice
- 500 g graška
- 150 ml crnog vina
- 100 ml maslinova ulja
- sol, papar
- 1 limun
- 100 g cherry rajčica
- 0.5 vezice peršina
Način pripreme
01
Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Na maslinovu ulju pirjajte luk, kad uvene zabijelite češnjak, zalijte crnim vinom, kuhajte da alkohol reducira.
02
Dodajte lignje i passatu, začinite solju i svježe mljevenim paprom, kuhajte na laganoj vatri 20 - 30 minuta, najbolje probati koliko su mekane. Grašak dodajte 5 minuta prije kraja kuhanja.
03
Brudet pospite kosanim listićima peršina, dekorirajte cherry rajčicom i kriškom limuna, poslužite uz prepečeni kruh.