Squid with tomato and peas, served with crusty bread. Italian  cuisine. Homemade. Top view.
Copyright (c) 2020 Shutterstock. No use without permission.

Lignje na brudet s graškom

sastojci

  • 1.2 kg S-BUDGET pacifičke lignje-kolutići
  • 500 g crvenog luka
  • 4-5 češanja češnjaka
  • 800 ml passata rajčice
  • 500 g graška
  • 150 ml crnog vina
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol, papar
  • 1 limun
  • 100 g cherry rajčica
  • 0.5 vezice peršina

Način pripreme

01

Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Na maslinovu ulju pirjajte luk, kad uvene zabijelite češnjak, zalijte crnim vinom, kuhajte da alkohol reducira.

02

Dodajte lignje i passatu, začinite solju i svježe mljevenim paprom, kuhajte na laganoj vatri 20 - 30 minuta, najbolje probati koliko su mekane. Grašak dodajte 5 minuta prije kraja kuhanja.

03

Brudet pospite kosanim listićima peršina, dekorirajte cherry rajčicom i kriškom limuna, poslužite uz prepečeni kruh.

podijeli