Ličke šnicle

sastojci

  • 600 g juneće šnicle od buta
  • 15 dkg krušnih mrvica
  • 3 jaja
  • 4 režnja češnjaka
  • vezica peršina
  • 2 dl bijelog suhog vina
  • sol
  • papar
  • suncokretovo ulje

Način pripreme

01

Juneće šnicle malo istucite batom za meso pa ih posolite i popaprite. Svaki juneći odrezak stavite u krušne mrvice s obje strane. Stavite ih u razmućena jaja, pa opet u mrvice.

02

Na vrućem ulju pržite šnicle dok ne dobiju lijepu zlatnu boju s obadvije strane. Tako pohane odreske složite u dublju posudu i dodajte 2-3 žlice ulja od pohanja. Pospite kosanim češnjakom i sjeckanim peršinom. Sve zalijte s 2 dl bijelog vina pa dodajte vode toliko da šnicle budu prekrivene.

03

Sve kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta dok šnicle ne postanu potpuno mekane. Uz šnicle možete poslužiti pole od krumpira koje ste prethodno zapekli u pećnici.

podijeli

Proizvodi iz recepta