Lazanje s tikvom i krem sirom

sastojci

  • 500 g svježeg tijesta za lazanje
  • 800 g butternut tikve
  • 400 g krem sira
  • 1 jaje
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1-2 grančice timijana
  • sol
  • 300 g gauda sira
  • 40 g maslaca za premazivanje posude

Način pripreme

01

Tikvu ogulite, odstranite koštice, narežite na kocke.

02

Kocke tikve stavite u pleh na masni papir, posolite, po­spite sjeckanim listićima timijana, pokapajte maslinovim uljem i pecite 25 minuta na 170 °C.

03

Pečenu tikvu usitnite u pire, dodajte krem sir i umiješajte jaje.

04

Posudu za pečenje premažite maslacem, stavite red lazanja, premažite nadjevom, pospite ribanom gaudom, zatim sve ponovite još dva puta.

05

Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite 15 minuta.

06

Prije posluživanja dekorirajte grančicom timijana.

podijeli