Lazanje s tikvom i krem sirom
sastojci
- 500 g svježeg tijesta za lazanje
- 800 g butternut tikve
- 400 g krem sira
- 1 jaje
- 60 ml maslinovog ulja
- 1-2 grančice timijana
- sol
- 300 g gauda sira
- 40 g maslaca za premazivanje posude
Način pripreme
01
Tikvu ogulite, odstranite koštice, narežite na kocke.
02
Kocke tikve stavite u pleh na masni papir, posolite, pospite sjeckanim listićima timijana, pokapajte maslinovim uljem i pecite 25 minuta na 170 °C.
03
Pečenu tikvu usitnite u pire, dodajte krem sir i umiješajte jaje.
04
Posudu za pečenje premažite maslacem, stavite red lazanja, premažite nadjevom, pospite ribanom gaudom, zatim sve ponovite još dva puta.
05
Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite 15 minuta.
06
Prije posluživanja dekorirajte grančicom timijana.