Kuhane pileće rolade sa salatom od heljde i poriluka i dresingom od hrena

sastojci

  • 600 g pilećeg filea
  • 1 mrkva
  • 0.25 korijena celera
  • 100 g špinata
  • 200 ml bučinog ulja
  • 300 ml milerama
  • 2 hrena iz staklenke
  • 300 g heljdine kaše
  • 1 manji poriluk
  • 5 ml jabučnog octa
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Mrkvu, celer i zeleni dio poriluka narežite na prutiće (julienne). Pileći file rastucite batom, posolite i popaprite, napunite povrćem, omotajte u roladu i zamotajte u aluminijsku foliju.

02

Krajeve folije dobro stisnite te kuhajte 25 minuta u vodi koja ne vrije (90 stupnjeva). Roladice ohladite te narežite na tanke ploške.

03

Heljdinu kašu kuhajte u posoljenoj vodi, ohladite te začinite ostatkom poriluka rezanog na tanke ploške, solju, bučinim uljem, jabučnim octom te 2 žlice milerama.

04

Ostatak milerama i hren lagano izmiješajte i prelijte salatu. Složite jelo na podlozi od svježih listova špinata.

Roladice možete skuhati dan ranije kako bi se dobro ohladile.

podijeli