Kuhane pileće rolade sa salatom od heljde i poriluka i dresingom od hrena
sastojci
- 600 g pilećeg filea
- 1 mrkva
- 0.25 korijena celera
- 100 g špinata
- 200 ml bučinog ulja
- 300 ml milerama
- 2 hrena iz staklenke
- 300 g heljdine kaše
- 1 manji poriluk
- 5 ml jabučnog octa
- sol
- papar
Način pripreme
01
Mrkvu, celer i zeleni dio poriluka narežite na prutiće (julienne). Pileći file rastucite batom, posolite i popaprite, napunite povrćem, omotajte u roladu i zamotajte u aluminijsku foliju.
02
Krajeve folije dobro stisnite te kuhajte 25 minuta u vodi koja ne vrije (90 stupnjeva). Roladice ohladite te narežite na tanke ploške.
03
Heljdinu kašu kuhajte u posoljenoj vodi, ohladite te začinite ostatkom poriluka rezanog na tanke ploške, solju, bučinim uljem, jabučnim octom te 2 žlice milerama.
04
Ostatak milerama i hren lagano izmiješajte i prelijte salatu. Složite jelo na podlozi od svježih listova špinata.
Roladice možete skuhati dan ranije kako bi se dobro ohladile.