Krumpirova rolada sa špinatom i nadjevom

Ukupno trajanje
90
Min
min

sastojci

Za tijesto

  • 1 kg krumpira
  • 3 žumanjka
  • 40 g maslaca
  • malo naribanog muškatnog oraščića
  • oko 250 g glatkog brašna
  • sol

Za nadjev

  • 500 g špinata
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 40 g maslaca
  • mljeveni crni papar
  • 1 jaje
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice naribanog sira trapista
  • sol
  • 150 g maslaca za posluživanje
  • naribani sir za posluživanje

Način pripreme

01

Špinat skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite, ohladite, dobro istisnite vodu i nasjeckajte.

02

Na rastopljeni maslac stavite sitno nasjeckani luk i pržite. Dodajte mu protisnuti češnjak pa maknite s vatre. Kad se ohladi, dodajte sol, papar, jaje, kiselo vrhnje, naribani sir i dobro izmiješajte.

03

Krumpirovo tijesto razvaljajte u oblik pravokutnika 1 cm debljine i po njemu rasporedite nadjev od špinata. Savijte roladu i zamotajte u čistu kuhinjsku krpu te joj zavežite krajeve (kao bombon). Pripremljenu roladu stavite u posudu s kipućom, posoljenom vodom da cijela bude uronjena. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 25 minuta. Kuhanu roladu izvadite, skinite krpu, ostavite da se ohladi i narežite na ploške. Roladu prelijte rastopljenim maslacem i pospite naribanim sirom. 

podijeli

Proizvodi iz recepta