Krumpirova rolada sa špinatom i nadjevom
sastojci
Za tijesto
- 1 kg krumpira
- 3 žumanjka
- 40 g maslaca
- malo naribanog muškatnog oraščića
- oko 250 g glatkog brašna
- sol
Za nadjev
- 500 g špinata
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 40 g maslaca
- mljeveni crni papar
- 1 jaje
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 2 žlice naribanog sira trapista
- sol
- 150 g maslaca za posluživanje
- naribani sir za posluživanje
Način pripreme
Špinat skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite, ohladite, dobro istisnite vodu i nasjeckajte.
Na rastopljeni maslac stavite sitno nasjeckani luk i pržite. Dodajte mu protisnuti češnjak pa maknite s vatre. Kad se ohladi, dodajte sol, papar, jaje, kiselo vrhnje, naribani sir i dobro izmiješajte.
Krumpirovo tijesto razvaljajte u oblik pravokutnika 1 cm debljine i po njemu rasporedite nadjev od špinata. Savijte roladu i zamotajte u čistu kuhinjsku krpu te joj zavežite krajeve (kao bombon). Pripremljenu roladu stavite u posudu s kipućom, posoljenom vodom da cijela bude uronjena. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 25 minuta. Kuhanu roladu izvadite, skinite krpu, ostavite da se ohladi i narežite na ploške. Roladu prelijte rastopljenim maslacem i pospite naribanim sirom.