Kremasta tjestenina s kukuruzom i bosiljkom
sastojci
- 300 g tjestenine (npr. školjkice)
- 200 g kukuruza (može iz limenke ili svježi)
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 1 mala glavica luka, nasitno nasjeckana
- 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
- 50 g naribanog parmezana
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica maslinova ulja
- sol i papar po ukusu
- svježi bosiljak, za ukrašavanje
- 1 prstohvat mljevene paprike, po želji
Način pripreme
U velikom loncu zakuhajte slanu vodu pa skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada se skuha, ocijedite je i ostavite sa strane.
Dok se tjestenina kuha, u velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pržite dok ne omekšaju, 3 - 4 minute.
Dodajte kukuruz u tavu i pržite još nekoliko minuta dok kukuruz ne postane mekan.
Ulijte vrhnje za kuhanje u tavu i pustite da lagano prokuha. Zatim dodajte naribani parmezan, sol i papar te miješajte dok se sir ne rastopi i umak ne postane kremast.
Umiješajte kuhanu tjesteninu u umak od kukuruza i dobro promiješajte kako bi umak ravnomjerno prekrio tjesteninu.
Poslužite toplu tjesteninu ukrašenu svježim listovima bosiljka i, ako želite, pospite je mljevenom paprikom za dodatni okus.