Creamy corn pasta with fresh basil is a bright meatless meal that's fast, simple, and makes the best effortless summer dinner closeup in the bowl on the table. Horizontal top view from above
Copyright (c) 2024 AS Foodstudio/Shutterstock. No use without permission.

Kremasta tjestenina s kukuruzom i bosiljkom

sastojci

  • 300 g tjestenine (npr. školjkice)
  • 200 g kukuruza (može iz limenke ili svježi)
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 mala glavica luka, nasitno nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
  • 50 g naribanog parmezana
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol i papar po ukusu
  • svježi bosiljak, za ukrašavanje
  • 1 prstohvat mljevene paprike, po želji

Način pripreme

01

U velikom loncu zakuhajte slanu vodu pa skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada se skuha, ocijedite je i ostavite sa strane.

02

Dok se tjestenina kuha, u velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pržite dok ne omekšaju, 3 - 4 minute.

03

Dodajte kukuruz u tavu i pržite još nekoliko minuta dok kukuruz ne postane mekan.

04

Ulijte vrhnje za kuhanje u tavu i pustite da lagano prokuha. Zatim dodajte naribani parmezan, sol i papar te miješajte dok se sir ne rastopi i umak ne postane kremast.

05

Umiješajte kuhanu tjesteninu u umak od kukuruza i dobro promiješajte kako bi umak ravnomjerno prekrio tjesteninu.

06

Poslužite toplu tjesteninu ukrašenu svježim listovima bosiljka i, ako želite, pospite je mljevenom paprikom za dodatni okus.

podijeli