sastojci

  • 1 kg domaćih kobasica
  • 1 kg hokaido bundeve
  • 1 jabuka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 40 g maslaca
  • 10-ak listova kadulje
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Bundevu ogulite, a sjemenke izvadite, očistite, isperite i ostavite sa strane. 

02

Kobasice i jabuku narezane na četvrtine stavite u posudu za pečenje, pospite očišćenim bučinim sjemenkama, dodajte listove kadulje, prelijte maslinovim uljem, popaprite i sve dobro izmiješajte. 

03

U posudu za pečenje položite komad folije ili papira za pečenje i pecite 30 – 35 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C. 

04

Dok se kobasice peku napravite pire od bundeve uz koji ćete ih poslužiti. Očišćenu bundevu narežite na veće kocke i skuhajte u blago posoljenoj vodi, procijedite je, ali ostavite malo tekućine u kojoj se kuhala. 

05

Kuhanoj bundevi dodajte protisnuti češnjak, maslac, kiselo vrhnje, malo soli i papra pa pomoću štapnog miksera dobro izmiksajte u glatki umak. Po potrebi dodajte malo vode od kuhanja.

Da bi pire imao intenzivniji okus, na maslacu na srednje jakoj vatri pržite nekoliko listova dok ne povenu pa ih izvadite iz tave, a maslac potom umiješajte u pire.

podijeli

Proizvodi iz recepta