Knedle od kruha s goveđim gulašom

sastojci

Knedle:

  • 500 g kruha od dan ranije
  • 50 g maslaca
  • 2 jaja
  • 300 ml mlijeka
  • 5 g listića peršina
  • sol

Gulaš:

  • 800 g juneće plećke
  • 800 g crvenog luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 50 g mrkve
  • 60 g korijena celera
  • 100 g peršina, korijen i list
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 150 ml crnog vina
  • 20 g koncentrata rajčice
  • 1 g mljevene crvene paprike
  • 1-1.5 l mesnog temeljca
  • sol, papar

Način pripreme

01

Meso narežite na kocke 3 x 3 cm, posolite i ostavite da se marinira 10 minuta.

02

Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na maslinovom ulju 40 minuta uz povremeno podlijevanje temeljcem. Naribajte mrkvu, celer i peršin pa dodajte na luk nakon 40 minuta, pirjajte 10 minuta, dodajte sitno sjeckani češnjak, kocke mesa, podlijte vinom, kuhajte na laganoj vatri uz podlijevanje temeljcem da je meso pokriveno još 2 - 2,5 sata. Pred kraj kuhanja dodajte rajčicu, mljevenu papriku i po potrebi začinite solju i paprom.

03

U međuvremenu napravite okruglice od kruha.

04

Zagrijte pećnicu na 180 °C.

05

Kruh narežite na kocke, stavite u lim za pečenje, dodajte listiće maslaca, stavite u pećnicu i ugasite ju, ostavite da se kruh suši oko 20 minuta, povremeno promiješajte. Kockice kruha prelijte mlijekom, dodajte razmućena jaja, sitno sjeckani peršin, začinite solju, dobro promiješajte.

06

Oblikujte okruglice, kuhajte u blago slanoj vodi 8 - 10 minuta. Gulaš poslužite uz okruglice od kruha, ukrasite listićima svježeg peršina.

podijeli