Kiseli kupus s pečenom hrenovkom

Ukupno trajanje
25
Min
min

sastojci

  • 1 kg S-BUDGET kiselog kupusa
  • 200 g crvenog luka
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 g mljevene crvene paprike
  • 40 g svinjske masti
  • 600 g hrenovki
  • 80 g senfa
  • sol
  • 1 grančica peršina za dekoraciju jela

Način pripreme

01

Probajte kiseli kupus, ako je prekiseo, isperite ga. Nasjeckajte luk i češnjak, pirjajte na masnoći luk 15 minuta.

02

Istovremeno kuhajte u drugoj posudi kupus uz dodatak malo vode ili rasola. Na pirjani luk dodajte češnjak i crvenu papriku, kratko popržite, prebacite kupus, posolite, prokuhajte zajedno 5 minuta.

03

Hrenovke zarežite u razmaku 2 cm i ispecite u tavi na malo masnoće. Kiseli kupus poslužite s pečenim hrenovkama, uz dodatak senfa.

podijeli