Kiseli kupus s buncekom
sastojci
- suha svinjska koljenica (buncek)
- 10 dkg suhe mesnate slanine
- 1 kg rezanog kiselog zelja
- 1 glavica crvenog luka
- 1 dl bijelog vina
- suncokretovo ulje
- lovorov list
- sol
- crni papar u zrnu
Način pripreme
Svinjski buncek dobro operite pa ga stavite kuhati u loncu s dosta vode dok se potpuno ne skuha (meso se treba odvajati od kostiju).
Na zagrijanom ulju popržite sjeckani crveni luk i slaninu narezanu na kockice. Dodajte narezano kiselo zelje, lovorov list, sol i papar u zrnu te sve promiješajte.
Podlijte s bijelim vinom i vodom pa nastavite kuhati na srednje jakoj vatri dok zelje ne omekša. Po potrebi podlijevajte vodom.
Servirajte tako da na tanjur stavite dinstano zelje a na njega posložite narezano meso bunceka.