sastojci

  • suha svinjska koljenica (buncek)
  • 10 dkg suhe mesnate slanine
  • 1 kg rezanog kiselog zelja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 dl bijelog vina
  • suncokretovo ulje
  • lovorov list
  • sol
  • crni papar u zrnu

Način pripreme

01

Svinjski buncek dobro operite pa ga stavite kuhati u loncu s dosta vode dok se potpuno ne skuha (meso se treba odvajati od kostiju).

02

Na zagrijanom ulju popržite sjeckani crveni luk i slaninu narezanu na kockice. Dodajte narezano kiselo zelje, lovorov list, sol i papar u zrnu te sve promiješajte.

03

Podlijte s bijelim vinom i vodom pa nastavite kuhati na srednje jakoj vatri dok zelje ne omekša. Po potrebi podlijevajte vodom.

04

Servirajte tako da na tanjur stavite dinstano zelje a na njega posložite narezano meso bunceka.

podijeli

Proizvodi iz recepta