Junetina Stroganoff s gljivama
sastojci
- 800 g junećeg filea
- 100 g oštrog brašna
- 80 g svinjske masti
- 150 g kiselih krastavaca
- 2 kom mladog luka
- 200 g šampinjona
- 80 ml bijelog vina
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 žličica senfa
- sol, svježe mljeveni papar
- 1 grančica svježeg peršina
Način pripreme
01
Meso narežite na trakice duljine 5 cm i debljine 1 cm, posolite, uvaljajte u brašno, popecite u tavi sa svih strana pa odložite sa strane.
02
U tavu dodajte sjeckani luk, popržite ga, dodajte krupno rezane šampinjone (polovine), nastavite pržiti, zatim dodajte senf, promiješajte i podlijte vinom. Kuhajte da vino reducira pa dodajte slatko vrhnje i narezane kisele krastavce.
03
Vratite meso, kratko prokuhajte i ugasite vatru. Umiješajte kiselo vrhnje, začinite okretom svježe mljevenog papra, pospite grubo kosanim peršinom i poslužite.
Birajte što mekše meso bez tragova masnoće.