Junetina Stroganoff s gljivama

sastojci

  • 800 g junećeg filea
  • 100 g oštrog brašna
  • 80 g svinjske masti
  • 150 g kiselih krastavaca
  • 2 kom mladog luka
  • 200 g šampinjona
  • 80 ml bijelog vina
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 žličica senfa
  • sol, svježe mljeveni papar
  • 1 grančica svježeg peršina

Način pripreme

01

Meso narežite na trakice duljine 5 cm i debljine 1 cm, posolite, uvaljajte u brašno, popecite u tavi sa svih strana pa odložite sa strane.

02

U tavu dodajte sjeckani luk, popržite ga, dodajte krupno rezane šampinjone (polovine), nastavite pržiti, zatim dodajte senf, promiješajte i podlijte vinom. Kuhajte da vino reducira pa dodajte slatko vrhnje i narezane kisele krastavce.

03

Vratite meso, kratko prokuhajte i ugasite vatru. Umiješajte kiselo vrhnje, začinite okretom svježe mljevenog papra, pospite grubo kosanim peršinom i poslužite.

Birajte što mekše meso bez tragova masnoće.

podijeli