Juneći kotleti u umaku od šampinjona
sastojci
- 4 juneća kotleta
- 25 dag šampinjona
- 1 glavica crvenog luka
- 1 češanj češnjaka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 0.03 l kvalitetnog konjaka
- 1 žlica sitno sjeckanog peršina
- 100 g maslaca
- sol
- svježe mljeveni papar
Način pripreme
Kotlete malo natucite batom za meso pa ih posolite i popaprite. Lagano ih uvaljate u brašno pa naglo ispržite na zagrijanom maslacu s jedne i druge strane da lijepo porumene. Zatim ih izvadite iz tave i držite na toplom.
U tavu dodajte još malo maslaca pa popržite sitno sjeckani luk, dodajte nasjeckani ili zgnječeni češnjak i očišćene i na listiće narezane šampinjone. Sve posolite, popaprite i pirjajte oko 15 minuta na laganoj vatri. Zatim dodajte konjak pa pojačajte vatru da alkohol ispari a ostanu samo božanstvena aroma konjaka. Smanjite vatru pa pirjajte još 1-2 minute. Umiješajte slatko vrhnje i nasjeckani peršinov list.
U dubljoj posudi zakuhajte posoljenu vodu pa skuhajte tjesteninu (uske rezance Tagliatelle). U plitku zdjelu složite pržene kotlete i prelijte pirjanim šampinjonima. Poslužite uz tjesteninu i zelenu salatu.