Juneći gulaš iz pećnice

sastojci

  • 800 g govedine (bez kosti)
  • 60 g suhe slanine
  • 6 žlica ulja
  • 150 g luka
  • 150 g mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • malo suhog timijana
  • 100 ml crnog vina
  • 150 ml pasirane rajčice
  • 400 ml goveđeg temeljca
  • 250 g gljiva (šampinjona)
  • 100 g malih lučica (konzerviranih)
  • 1 žlica brašna

Način pripreme

01

U zagrijanoj tavi popržite narezanu suhu slaninu do zlatne boje i stavite je u vatrostalnu posudu za pečenje. U istu tavu stavite 3 žlice ulja, dobro zagrijte i dodajte junetinu narezanu na kockice i popržite ga da dobije zlatnu boju.

02

Premjestite meso u posudu za pečenje.

03

U tavu dodajte još 2 žlice ulja i popržite sitno sjeckani luk, dodajte narezanu mrkvu i nasjeckani češnjak. Prelijte vinom, pasiranom rajčicom, dodajte suhi timijan, sol i papar. Kad zavri, prelijte preko mesa, dodajte temeljca da prekrije sav sadržaj. Umiješajte brašno i posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 2 sata.

04

Povremeno promiješajte sadržaj i 30 minuta prije kraja na ulju popržite lučice i narezane gljive. Dodajte ih u posudu i još sve zajedno kuhajte.

05

Poslužite gulaš s pire-krumpirom.

podijeli

Proizvodi iz recepta