Juneći gulaš iz pećnice
sastojci
- 800 g govedine (bez kosti)
- 60 g suhe slanine
- 6 žlica ulja
- 150 g luka
- 150 g mrkve
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
- malo suhog timijana
- 100 ml crnog vina
- 150 ml pasirane rajčice
- 400 ml goveđeg temeljca
- 250 g gljiva (šampinjona)
- 100 g malih lučica (konzerviranih)
- 1 žlica brašna
Način pripreme
U zagrijanoj tavi popržite narezanu suhu slaninu do zlatne boje i stavite je u vatrostalnu posudu za pečenje. U istu tavu stavite 3 žlice ulja, dobro zagrijte i dodajte junetinu narezanu na kockice i popržite ga da dobije zlatnu boju.
Premjestite meso u posudu za pečenje.
U tavu dodajte još 2 žlice ulja i popržite sitno sjeckani luk, dodajte narezanu mrkvu i nasjeckani češnjak. Prelijte vinom, pasiranom rajčicom, dodajte suhi timijan, sol i papar. Kad zavri, prelijte preko mesa, dodajte temeljca da prekrije sav sadržaj. Umiješajte brašno i posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 2 sata.
Povremeno promiješajte sadržaj i 30 minuta prije kraja na ulju popržite lučice i narezane gljive. Dodajte ih u posudu i još sve zajedno kuhajte.
Poslužite gulaš s pire-krumpirom.