sastojci

  • 4 veća i tanja juneća odreska (4 x 200 g)
  • 200 g poriluka
  • 100 g mrkve
  • 2 žlice senfa
  • 100 g shiitake gljiva
  • 25 g maslaca
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica dodatka jelima
  • 2 žlice oštrog brašna
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

U tavu na zagrijani maslac stavite naribanu mrkvu i kratko je pržite, samo da malo omekša. Dodajte na komade narezani poriluk i shiitake gljive pa pržite još nekoliko minuta. Uklonite s vatre i pustite da se malo ohladi. 

02

Odreske stavite na dasku za rezanje, prekrijte vrećicom i lagano istucite batom za meso. Pospite ih dodatkom jelima, lagano posolite, popaprite i premažite senfom samo s jedne strane. 

03

Na stranu premazanu senfom rasporedite pripremljeni nadjev od povrća pa svaki odrezak zamotajte i rubove pričvrstite čačkalicama. Uvaljajte ih u brašno i kratko pržite sa svih strana na zagrijanom maslinovu ulju. 

04

Prebacite ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 30 - 40 minuta ili dok ne dobiju lijepu boju. Poslužite ih samostalno ili uz prilog i salatu po želji.

Umjesto da ih pečete, ove rolice možete pripremiti tako da ih skuhate u umaku od rajčice.

podijeli