
Juneće rolice
sastojci
- 4 veća i tanja juneća odreska (4 x 200 g)
- 200 g poriluka
- 100 g mrkve
- 2 žlice senfa
- 100 g shiitake gljiva
- 25 g maslaca
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žličica dodatka jelima
- 2 žlice oštrog brašna
- sol
- papar
Način pripreme
U tavu na zagrijani maslac stavite naribanu mrkvu i kratko je pržite, samo da malo omekša. Dodajte na komade narezani poriluk i shiitake gljive pa pržite još nekoliko minuta. Uklonite s vatre i pustite da se malo ohladi.
Odreske stavite na dasku za rezanje, prekrijte vrećicom i lagano istucite batom za meso. Pospite ih dodatkom jelima, lagano posolite, popaprite i premažite senfom samo s jedne strane.
Na stranu premazanu senfom rasporedite pripremljeni nadjev od povrća pa svaki odrezak zamotajte i rubove pričvrstite čačkalicama. Uvaljajte ih u brašno i kratko pržite sa svih strana na zagrijanom maslinovu ulju.
Prebacite ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 30 - 40 minuta ili dok ne dobiju lijepu boju. Poslužite ih samostalno ili uz prilog i salatu po želji.
Umjesto da ih pečete, ove rolice možete pripremiti tako da ih skuhate u umaku od rajčice.
Proizvodi iz recepta
