Juneća jetra s lukom i peršinom


sastojci

  • 600 g juneće jetre
  • 150 g crvenog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 80 g brašna
  • 50 g svinjske masti
  • sol, šareni papar, curry
  • 2-3 grančice svježeg peršina

Način pripreme

01

Nasjeckajte luk i češnjak. Jetru očistite od žilica i opni i tanko narežite.

02

Uvaljajte jetru u brašno i pecite na jako zagrijanoj masnoći 2 minute s jedne i minutu s druge strane. Odložite sa strane i začinite solju i svježe mljevenim šarenim paprom.

03

U istu tavu dodajte luk, popržite da postane staklast, dodajte curry i češnjak, kratko popržite i prelijte preko jetre. Pospite grubo kosanim peršinom i odmah poslužite.

Jetra će biti hrskava jer je prije pečenja uvaljana u brašno.

podijeli

Proizvodi iz recepta